Häkkinen: 'Verstappen heeft zijn overwinning te danken aan Pérez' Formule 1
Formule 1

Häkkinen: 'Verstappen heeft zijn overwinning te danken aan Pérez'

Häkkinen: 'Verstappen heeft zijn overwinning te danken aan Pérez'

Mika Häkkinen zag dat Ferrari een desastreus Grand Prix-weekend had in Azerbeidzjan. Charles Leclerc en Carlos Sainz vielen beiden uit door technische problemen en daar bovenop wist Red Bull Racing een één-twee te scoren. Hierin zag Häkkinen dat Sergio Pérez weer een goed weekend had en dat Max Verstappen de overwinning gedeeltelijk te danken heeft aan zijn teamgenoot.

Leclerc mocht dit weekend voor de vierde keer op rij vanaf poleposition starten. Echter wist de Ferrari-coureur opnieuw de race niet te winnen. 'Leclerc zal zich nu af beginnen te vragen wat hij moet doen om een beetje geluk te krijgen', schrijft Häkkinen in zijn column voor Unibet. 'Zijn kwalificatie op zaterdag was briljant. Hij wist alles uit de auto te halen. Het had echt een spannende strijd kunnen worden voor de overwinning, want ik denk dat Max het gat wel had kunnen dichten. We zullen alleen nooit weten hoe spannend het had geworden.'

Na de uitvalbeurt van Sainz had de race een spannend slot kunnen kennen door de verschillende strategieën bij de topteams. Uiteindelijk bleek het een rampweekend te worden voor Ferrari. 'Om twee auto's te zien uitvallen is één ding, maar om je grootste concurrent dan een één-twee te zien scoren, kan je gerust een ramp noemen. We hebben nog maar drie races te gaan tot de zomerstop en Ferrari moet nu echt gaan begrijpen waar de problemen vandaag komen. Red Bull zal elke fout bij Ferrari afstraffen.'

Häkkinen: 'Pérez heeft het weer fantastisch gedaan'

Naast het feit dat Häkkinen Ferrari pech zag hebben, heeft hij ook veel lof voor Pérez. 'Checo heeft Max dit weekend weer fantastisch geholpen. Hij was in de alle vrije trainingen sneller dan zijn teamgenoot, hij mocht als tweede beginnen en hij pakte bij de start direct de leiding. Dat laat gewoon zien hoeveel zelfvertrouwen hij heeft.' Verstappen mag zijn teamgenoot ook bedanken volgens de enkelvoudig wereldkampioen. 'Max heeft de overwinning te danken aan Checo. Niet omdat hij het gevecht niet aan ging, maar omdat hij een hele trage stop had', concludeert Häkkinen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws