Binotto uit zorgen, 80 punten achter op Red Bull: 'We moeten het probleem oplossen' Formule 1
Formule 1

Binotto uit zorgen, 80 punten achter op Red Bull: 'We moeten het probleem oplossen'

Binotto uit zorgen, 80 punten achter op Red Bull: 'We moeten het probleem oplossen'

Na een sterke start van het seizoen zijn de dingen de laatste tijd niet helemaal volgens plan gegaan voor Ferrari, met Charles Leclerc die twee DNF's kreeg in verband met de power unit in de laatste drie races, terwijl Carlos Sainz ook niet finishte in Azerbeidzjan na een probleem met de hydraulica. En teambaas Mattia Binotto heeft toegegeven dat naast de teleurstelling van een dubbele DNF in de straten van Baku, aanhoudende betrouwbaarheidsproblemen 'een zorg' zijn met beide kampioenschappen op het spel.

Ferrari leidde het constructeurskampioenschap tot Spanje, toen ze werden ingehaald door een oplevend Red Bull-team, die hun eigen problemen met de betrouwbaarheid aan het begin van het seizoen lijken te hebben overwonnen. Maar terwijl de Red Bulls naar vijf opeenvolgende overwinningen gingen, blijkt de Ferrari-krachtbron problematisch, met DNF's niet alleen voor het team zelf, maar ook voor hun klantenteams in Baku.

Betrouwbaarheid een belangrijke factor

Binotto zegt Ferrari de hoop niet opgeeft ondanks dat hij betrouwbaarheid een belangrijke factor in het kampioenschap vindt: 'Betrouwbaarheid is altijd een factor, een belangrijke factor in de kampioenschapsstrijd samen met prestaties', zei Binotto toen hij tegenover de media stond in Baku. 'Ik denk dat we als team zeker veel hebben gepusht tijdens de winter vorig jaar om de auto te ontwikkelen. We hebben bewezen dat we nog niet volledig betrouwbaar zijn, er is nog wat werk aan de winkel. Maar zoals we denk ik niet euforisch werden aan het begin van het seizoen, zullen we nu ook niet kapot zijn; het team zal gefocust blijven en hard werken om te proberen die problemen aan te pakken om ons sterker te maken voor de toekomst', zegt de teambaas bij Formula1.com.

Ferrari gaat de problemen analyseren

Ferrari zal de problemen bij Leclerc en Zhou analyseren in Italië: 'We zullen wat tijd nemen om te analyseren, om te begrijpen en misschien zijn sommige van die problemen hetzelfde als voorheen. Ik weet het nog niet. We moeten in ieder geval het probleem oplossen en onze power unit sterker maken voor de toekomst. Het is nu nog vroeg, de motoren en power units gaan terug naar Maranello, we gaan analyseren en onderzoeken. Ik ben er vrij zeker van dat we, als team, een oplossing zullen vinden. Dat team heeft bewezen dat ze in staat zijn om de problemen aan te pakken', aldus Binotto.

Ferrari staat na acht races 80 punten achter op Red Bull in het constructeurskampioenschap, terwijl Charles Leclerc nu achter Sergio Pérez is gezakt naar de derde plaats in het kampioenschap. Er is Ferrari dus veel aangelegen om de problemen zo snel mogelijk op te lossen en sterk terug te komen bij de volgende Grand Prix. Wanneer het Italiaanse team er niet in slaagt stappen vooruit te zetten zal het een moeilijk seizoen worden.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws