Hamilton erkent sublieme Verstappen: 'Alle records zijn er om verbroken te worden' Formule 1
Formule 1

Hamilton erkent sublieme Verstappen: 'Alle records zijn er om verbroken te worden'

Hamilton erkent sublieme Verstappen: 'Alle records zijn er om verbroken te worden'

Lewis Hamilton denkt dat Max Verstappen alle historische records kan verbreken. De zevenvoudig wereldkampioen heeft er dan ook geen moeite mee als de Nederlander hem zou passeren in de statistieken, want volgens hem zijn de records er om verbroken te worden. Mercedes en Hamilton doen hoe dan ook hun best om de reeks in stand te houden.

Aankomend weekend kan Verstappen zijn 41ste overwinning behalen en daarmee op gelijke hoogte komen met Ayrton Senna. Tevens kan hij de honderdste overwinning voor Red Bull Racing pakken. Als Verstappen in zijn huidige sublieme vorm doorgaat, is het niet onwaarschijnlijk dat de Nederlander nog heel wat meer records gaat verbreken. 'Het zal een lange reis worden, en alle records zijn er om verbroken te worden. Hij zit in een geweldig team, maar we werken eraan om die reeks (zijn records en die van Mercedes, red.) in stand te houden', zegt Hamilton tijdens de persconferentie van de Grand Prix van Canada.

Daarbij noemt hij nog wel 'we', wat erop lijkt te duiden dat hij zichzelf en Mercedes bedoelt. Echter wilde de Brit weinig loslaten over zijn toekomst bij de Duitse renstal en of hij al heeft bijgetekend. 'Ik heb Toto (Wolff, red.) veel gezien, we hebben een goede relatie, maar er is op dit moment niets over te zeggen. Ik heb verder niets te zeggen over het contract', geeft de zevenvoudig wereldkampioen aan. Volgens de geruchten in de geruchtenmolen zouden we eerdaags het nieuws moeten ontvangen van Hamiltons nieuwe deal bij Mercedes, maar daar is het nog niet van gekomen.

Hamilton vol goede moed: 'Het voelde als een nieuw begin'

Hamilton is in ieder geval positief gestemd na zijn goede prestaties in Barcelona. De Brit is al aan het genieten van Montreal, en verwacht dat dit weekend nog meer te doen. 'Ik denk dat het een van de favoriete circuits van de coureurs is, vanwege de stadse energie, met een geweldige sfeer vanaf het begin. Het circuit heeft lange rechte stukken en zware remzones, wat duidelijk bij mijn stijl past', denkt de 38-jarige.

'Ik denk dat we vooruitgang hebben geboekt met de auto, en na de laatste race waren we aan het juichen in de fabriek, het voelde als een nieuw begin en die energie was voelbaar in het hele team, dus dat is opwindend. De karakteristieken van het circuit kunnen worden beïnvloed door het weer, dus we zullen zien hoe het allemaal verloopt', aldus Hamilton.

Verstappen de torenhoge favoriet voor de zege van GP Canada! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws