Marko staat te kijken van aanpassingsvermogen Verstappen: 'Hij volgde, en boem!' Formule 1
Formule 1

Marko staat te kijken van aanpassingsvermogen Verstappen: 'Hij volgde, en boem!'

Marko staat te kijken van aanpassingsvermogen Verstappen: 'Hij volgde, en boem!'

Helmut Marko denkt dat Max Verstappen de beste coureur is die Red Bull Racing ooit heeft gehad. Daarmee plaatst hij de Nederlander dus boven viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel. In gesprek met ServusTV gaat hij in op een specifieke eigenschap van zijn rijder. Verstappen heeft namelijk geen tijd nodig om op gang te komen, en dat is volgens de Red Bull-scout uniek.

Bij het Oostenrijkse medium wordt Marko gevraagd naar zijn mening over Verstappen. Is Verstappen de beste coureur die Red Bull ooit gehad heeft? Marko reageert overtuigd: 'Zonder twijfel. Wat hem het meeste onderscheidt: hij heeft geen opwarmronde nodig.' Dat is een eigenschap die vrijwel geen enkele coureur eigen is en daarin ziet Marko dan ook een grote kracht van de enkelvoudig wereldkampioen.

Marko: 'Verstappen gaat het circuit op en klokt de snelste tijd'

'Als het regent, hebben zijn collega's vijf of acht ronden nodig. Verstappen gaat het circuit op en klokt meteen de snelste tijd van de sessie', vervolgt de Oostenrijker. Het gemak waarmee hij went aan een circuit of bepaalde omstandigheden heeft zeer veel indruk gemaakt op Marko. Eén zo'n sessie waarin duidelijk te zien was hoe weinig moeite Verstappen heeft met het aanpassen aan externe factoren zagen we in Saoedi-Arabië.

Marko: 'Neem een voorbeeld aan Jeddah: niemand wist hoe dat circuit eruit zag. Men ging het asfalt op, Verstappen volgde, en boem! Hij zette drie keer de snelste sectortijd neer. Dat is een van zijn meest fascinerende kwaliteiten.' Een meesterlijke kwalificatieronde kwam op Jeddah Corniche Circuit tot een vroegtijdig einde door een touché met de muur, maar op het onbekende en pijlsnelle stratencircuit toonde Verstappen zijn kwaliteiten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws