Hamilton trots op eigen supporters: 'Niet makkelijk tussen fans van tegenstander' Formule 1
Formule 1

Hamilton trots op eigen supporters: 'Niet makkelijk tussen fans van tegenstander'

Hamilton trots op eigen supporters: 'Niet makkelijk tussen fans van tegenstander'

Lewis Hamilton is blij dat hij op de moeilijke momenten in de sport er niet alleen voor staat. De support van zijn fans helpt hem enorm, en de Brit is dan ook trots op de supporters die hem, ondanks het feit dat ze in een oranje-menigte moeten gaan staan, toch komen aanmoedigen op het circuit. Wanneer hij een fout heeft gemaakt voelt hij dan ook de teamspirit die er bij zowel zijn supporters als de mensen van Mercedes heerst.

Tegenover RaceFans laat Hamilton zich uit over de fout die hij maakte in Spa. 'Er zijn zoveel gevolgen van een fout, zoals die ik maakte. Het team, de schade, de punten voor het team, het moreel. Dus dan ga ik terug naar de fabriek en zeg: 'Het spijt me heel erg.' Maar we winnen en we verliezen als een team en we komen samen terug en dat is het deel waar ik echt van hou', aldus de Brit, die daarmee de teamspirit bij Mercedes prijst.

Niet makkelijk voor Hamilton-fans

De zevenvoudig wereldkampioen voelt zich op die momenten dat het tegenzit dan ook allesbehalve alleen. 'Ik ben niet de enige in de emotionele achtbaan', vertelt Hamilton. Wel voelt hij zich schuldig richting de fans die voor hem naar het circuit zijn gekomen. 'Ik voel me schuldig voor mijn vrienden die naar Spa kwamen en daar klaar zaten, ook al zijn ze maar een enkeling in een groot oranje veld van Max-fans.'

Dat zijn aanhang tussen een grote groep supporters van Max Verstappen moet staan, maakt hem alleen maar trotser. 'Ik ben zo trots op hen voor de moed die ze hebben, vooral met wat er dit jaar is gebeurd', verwijst hij vermoedelijk naar het verbranden van een Mercedes-petje eerder dit seizoen in Oostenrijk door mensen die zich voordeden als Verstappen-fans. 'Het is niet gemakkelijk om in een menigte van fans van de tegenstander te staan. Maar ze zijn geweldig geweest, en dus weet ik dat ik ook voor hen moet opstaan. Dus dat probeer ik.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws