Hamilton vindt het triest om een 'bondgenoot' te zien gaan: 'Vettel knielde als eerste naast me' Formule 1
Formule 1

Hamilton vindt het triest om een 'bondgenoot' te zien gaan: 'Vettel knielde als eerste naast me'

Hamilton vindt het triest om een 'bondgenoot' te zien gaan: 'Vettel knielde als eerste naast me'

Lewis Hamilton vindt het jammer om Sebastian Vettel te zien vertrekken uit de Formule 1. In de zomer maakte de Duitse coureur bekend dat hij vanaf volgend jaar niet meer in de koningsklasse zal rijden en dat vindt Hamilton triest, omdat de coureur van Aston Martin volgens de Brit een 'bondgenoot' is. Beide coureurs zetten zich namelijk in voor doelen die groter zijn dan de sport.

Hamilton en Vettel rijden al sinds 2007 in de Formule 1 en hebben tot en met dit jaar vaak met elkaar gevochten. 'Het zal triest zijn om hem te zien vertrekken', vertelt de zevenvoudig wereldkampioen over het vertrek van de Duitser, geciteerd door FOX Sports. Zelf maakte de Brit eerder bekend nog niet te denken aan stoppen, ook al is de 35-jarige Vettel meer dan twee jaar jonger dan de Mercedes-coureur.

Hamilton: 'Hij is de eerste die zijn uiterste best doet om te vechten'

Behalve het gevecht dat de twee coureurs op de baan hebben gehad, zetten beiden zich in voor andere belangrijke thema's in de samenleving, zoals racisme. 'Het is een onverwachte relatie en vriendschap geweest', vertelt Hamilton over zijn band met Vettel. 'Het is zo moeilijk als je zo competitief bent en allebei vecht voor iets waar je gepassioneerd over bent', vervolgt de Britse coureur.

In 2020 was racisme een extra groot onderwerp, ook in de Formule 1, waarbij coureurs voorafgaand aan de race knielden. 'Van alle coureurs waarmee ik heb geracet, was Seb de eerste die naast me stond en ook knielde', vertelt Hamilton. 'Hij is de eerste die zijn uiterste best doet om te vechten voor dingen waar hij om geeft. En ik geloof niet dat ik in de geschiedenis van de sport een coureur heb zien doen wat hij en ik hebben gedaan als het aankomt op het gebruiken van ons platform, uitgesproken zijn en dat risico nemen. Ik zie hem echt als een bondgenoot', eindigt Hamilton over de viervoudig wereldkampioen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws