Leclerc merkt direct verschil met nieuwe motor: 'Alles is een beetje beter' Formule 1
Formule 1

Leclerc merkt direct verschil met nieuwe motor: 'Alles is een beetje beter'

Leclerc merkt direct verschil met nieuwe motor: 'Alles is een beetje beter'

Charles Leclerc kijkt overwegend tevreden naar de nieuwe motor die Ferrari in zijn bolide heeft gestoken. Volgens de Monegask is in de data duidelijk te zien dat er een verbetering is op het gebied van pure kracht. Toch verwacht de coureur een zware race met de nieuwe motor. 'Het is heel er moeilijk inhalen hier', vertelt de coureur.

In de eerste plaats is Leclerc zeer tevreden met de nieuwe motor. 'Het is geweldig om te zien en te voelen dat er daadwerkelijk een verschil zit tussen nu en vorige week. Ik voel dat alles een beetje beter is, de data bevestigt dat', legt de coureur uit tegenover Formel1.de.

Toch kwam de Ferrari niet verder dan de tiende plaats tijdens de tweede vrije training. Volgens Leclerc lag dat aan het feit dat het programma dat hij reed verschilde van de rest. 'We starten vanaf de laatste plek, we kunnen daarom dus tijd besparen op het werk dat we in eerste instantie voor de kwalificatie zouden verzetten', gaat de Monegask verder. Hij concentreerde zich op de vrijdag volledig op de race.

Mekies tevreden met nieuwe motor

Ook teambaas Laurent Mekies was zeer te spreken over het resultaat van Ferrari. 'We hebben gewoon zoveel mogelijk informatie verzameld en zijn daarom heel tevreden over deze vrijdag. We hadden een sessie zonder problemen. We kunnen niet veel zeggen over de veranderingen, er is namelijk geen wondermiddel. We hebben heel veel kleine stapjes gezet', vertelt Mekies.

Toch kwam de motor niet om dit seizoen tot betere resultaten te komen. De krachtbron is vooral bedoeld voor volgend jaar. Er moet veel data worden verzameld over de hybride systemen, dat kan volgens Mekies beter op het circuit.

Circuitdata is nodig

'Data en rollenbanken zijn één ding, maar een krachtbron reageert gewoonweg heel anders op het circuit. Het betekent dat we een straf moeten incasseren, maar dat past bij de manier waarop we nadenken over volgend jaar. Dat is onze prioriteit, daar zijn we nu volledig mee bezig', gaat de teambaas verder.

Het betekent voor Leclerc dat hij achteraan zal moeten starten. Hij zal een zware race tegemoet gaan, weet de Monegask ook. 'Het is moeilijk om hier in te halen. Ik heb het in de tweede training geprobeerd, maar het blijkt erg zwaar om te doen. Maar je weet maar nooit. Ik ga mijn best doen, maar ik verwacht een heel zware race', sluit Leclerc af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws