Hoe een deal die Sargeant niet wilde, leidde tot zijn F1-carrière: 'Ik was voorzichtig' Formule 1
Formule 1

Hoe een deal die Sargeant niet wilde, leidde tot zijn F1-carrière: 'Ik was voorzichtig'

Hoe een deal die Sargeant niet wilde, leidde tot zijn F1-carrière: 'Ik was voorzichtig'

Logan Sargeant legt uit hoe een deal die hij eigenlijk niet wilde in 2021 leidde tot een stoeltje in de Formule 1. Een paar weken geleden liet Jost Capito, de teambaas van Williams, weten dat wanneer de Amerikaanse coureur zijn superlicentiepunten heeft aan het eind van zijn Formule 2-seizoen, hij mag rijden voor het team.

Om te begrijpen hoe Sargeant terecht kwam bij het team, vertelt hij hoe het er een aantal jaar geleden voorstond met zijn carrière. Twee jaar geleden reed de coureur voor Prema Racing in de Formule 3. Hij werd derde in het kampioenschap, maar had geen stoeltje voor het jaar daarna. 'Eind 2020 was het mijn beste seizoen op dat moment, maar het zag er niet geweldig uit', vertelt de Amerikaan over zijn toekomst op dat moment, geciteerd door The Race.

Hij wist niet waar hij het jaar daarna zou gaan racen. 'Je houdt altijd het geloof en de hoop, maar we hadden niet echt een goede richting waar we heen wilden', legt Sargeant uit. 'We hadden wel wat kansen om richting sportwagens te gaan, GT's en zelfs een mogelijk IndyCar-stoeltje', vervolgt hij. Uiteindelijk werd een week voor de start van het Formule 3-seizoen bekendgemaakt dat de 21-jarige bij Charouz Racing System zou rijden. 'Dat Formule 3-ding was er, en het was de kans om in Europa te blijven.'

Sargeant: 'Dat hielp me volwassen worden als coureur'

Eigenlijk was dat in eerste instantie niet een optie die hij graag had willen kiezen. 'Om eerlijk te zijn, was ik nogal voorzichtig met het aannemen van die deal, maar ik had een geweldig ondersteuningsteam om me heen tussen mijn ouders, ook mijn broer en mijn trainer. Ze hebben me allemaal gepusht om die uitdagende kans te grijpen en er het beste van te maken', legt Sargeant uit. Het team was dat jaar ervoor namelijk als laatste geëindigd in het kampioenschap met slechts vijf punten.

Hij wist in 2021 het verschil te maken voor Charouz en pakte 102 van de 127 punten van het team en eindigde als zevende, wat erg goed was bij dat team. Uiteindelijk bleek het een meesterzet te zijn om de Formule 3-deal te sluiten waarvan hij niet zeker wist of hij het wilde doen. 'Dat hielp me volwassen te worden als coureur en pushte me ook om een leider te zijn, om tegen het einde van het seizoen een ondermaats team naar het middenveld te brengen', vertelt Sargeant.

'Zonder de steun van Williams had ik het niet kunnen doen'

Hij vindt zelf dat hij dat jaar goed reed. 'En dat heeft me echt klaargemaakt voor een goed 2022', voegt de Amerikaan eraan toe. Want dat jaar werd hij toegevoegd aan de Williams-academie, omdat daar zijn goede prestaties van het jaar daarvoor niet onopgemerkt bleven. 'Ik had het niet kunnen doen zonder de steun van Williams, en daar zal ik eeuwig dankbaar voor zijn.' Nu maakt hij zich klaar voor de laatste Formule 2-race in Abu Dhabi, zodat hij genoeg punten kan halen voor zijn superlicentie en in 2023 bij Williams kan rijden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws