Hoe laat begint de F1 Grand Prix van Monaco 2022? Formule 1
Formule 1

Hoe laat begint de F1 Grand Prix van Monaco 2022?

Hoe laat begint de F1 Grand Prix van Monaco 2022?

Na een enerverende kwalificatie staat ons in Monaco nog één sessie te wachten: de Grand Prix. Max Verstappen moet Charles Leclerc, Carlos Sainz én Sergio Pérez voorbij voor de zege in Monte Carlo, en om 15.00u Nederlandse tijd wordt duidelijk of dit hem zal lukken. Dan doven de lichten namelijk boven het stratencircuit en schieten de coureurs uit de startblokken.

Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Monaco, wat betekent dat de hoofdsessie van het weekend plaatsvindt op dezelfde tijd als waarop deze plaatsvindt in de dwergstaat. De Grand Prix start om 15.00u en gaat door tot ongeveer 17.00u. Wel kunnen de Formule 1-fans morgen beter tot ongeveer 18.00u afstrepen in de agenda, er wordt immers geracet op een stratencircuit.

Tijdens de kwalificatie kwamen er al twee rode vlaggen aan te pas. Een ongeluk zit in een klein hoekje, en al helemaal wanneer er geracet wordt, zou het zomaar kunnen zijn dat de marshals een drukke middag tegemoet gaan. Daarom zou het zomaar kunnen zijn dat de sessie in Monaco wat uitloopt.

Hoe laat begint de F1 Grand Prix van Monaco 2022?
De eerste sessies was het in Monaco nog droog, maar voor de race worden de gehele middag buien verwacht.

Wat dit alleen nog maar waarschijnlijker maakt, is het feit dat er regen op komst is. Gaat het werkelijk regenen boven het asfalt dan wordt het spekglad, en is de kans op rode vlaggen alleen nog maar groter. Voor het spektakel op het circuit zal het alleen maar goed zijn, wat betekent dat de fans in dat geval een mooie middag te wachten staat.

Leclerc van pole, Verstappen P4

Charles Leclerc start de aankomende wedstrijd, zijn thuisrace, vanaf poleposition na op zaterdag de snelste rondetijd te klokken. In Q3 crashte Sergio Pérez en voorkwam hij dat vele concurrenten hun tijden nog konden verbeteren, als dat al een verschil had gemaakt. De tijd van de Monegask was namelijk uitstekend en volgens Verstappen had hij het tempo niet gehad om zijn titelrivaal te verschalken.

Verstappen kent een lastig weekend en is tot op heden elke sessie als vierde geëindigd. In Monaco betekent dat dat hij tijdens de race Leclerc, Carlos Sainz én teamgenoot Pérez voor zich moet dulden. Wil hij voor de zege strijden dan moet hij dus twee Ferrari's en een Red Bull langs, en na de welwillendheid van zijn Mexicaanse collega in Spanje lijkt het er niet op dat hij dit weekend wederom een cadeautje van hem krijgt.

GP Monaco live kijken?

De Grand Prix van Monaco wordt onder andere live uitgezonden door F1TV en Viaplay. Registreer je bij de aanbieders om zelf live beelden te zien van de sessies. Wil je een overzicht van alle tv-aanbieders voor het hele seizoen: bekijk dan deze pagina.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws