Hoe laat begint de Grand Prix van Qatar 2021? Formule 1
Formule 1

Hoe laat begint de Grand Prix van Qatar 2021?

Hoe laat begint de Grand Prix van Qatar 2021?

Zondagmiddag zal de spannende en intense triple header van drie Grands Prix worden afgesloten in Qatar. Op het Losail International Circuit zal Max Verstappen zijn voorsprong in het wereldkampioenschap verdedigen ten opzichte van Lewis Hamilton, die momenteel slechts veertien punten achter de Nederlander op de ranglijst staat.

Het feit dat Qatar zich in een andere tijdszone begeeft suggereert dat er net als bij de raceweekenden in Zuid-Amerika andere tijden worden gehanteerd voor de race. Dit is echter niet het geval: Voor de race in Doha worden de 'normale' Europese tijden aangehouden. De race zal zondagmiddag dan ook om 15:00u Nederlandse tijd beginnen. Wel betekent dit dat het in Qatar donker is, waardoor het een heuse avondrace wordt in het Midden-Oosten.

Voor de Nederlandse kijker is de Grand Prix van Qatar te zien op Ziggo Sport (kanaal 14 voor Ziggo-abonnees, red.) en het online F1TV. Op beide kanalen kan je echter al eerder inschakelen, want de voorbeschouwingen vangen vaak al een uur voor de start van de race aan.

Kan Verstappen de in vorm verkerende Hamilton stoppen?

Hamilton wist zaterdagmiddag tijdens de kwalificatie op sterke wijze poleposition te pakken, nadat hij een haast foutloze ronde reed in Q3. Verstappen volgde daar met een flinke marge achter op P2. Red Bull zal dus nog een beetje extra snelheid moeten vinden richting de race om het snelheidsverschil tussen de twee coureurs te dichten. Bovendien start Hamilton op P1 van de 'schone' kant van het circuit, waardoor de kans klein is dat Verstappen met een goede start vanaf P2 de Brit in kan halen voor de eerste bocht.

Het is echter nog de vraag of Verstappen daadwerkelijk vanaf P2 mag starten bij de race. Bij zijn laatste run in de kwalificatie zou hij namelijk gele vlaggen hebben genegeerd, waardoor hij zich zondagochtend om 11:00u Nederlandse tijd moet melden bij de stewards. Mogelijk wordt de coureur bestraft met een gridstraf, waardoor hij verder naar achteren zal worden geplaatst op de startgrid.

Volg jij F1Maximaal al op Instagram?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws