Hamilton ontevreden over de FIA: 'Het is helemaal niet duidelijk' Formule 1
Formule 1

Hamilton ontevreden over de FIA: 'Het is helemaal niet duidelijk'

Hamilton ontevreden over de FIA: 'Het is helemaal niet duidelijk'

Lewis Hamilton heeft het gevoel dat er nog altijd veel onduidelijkheid is over de regels met betrekking tot inhalen en verdedigen tijdens de race. Bij de Grand Prix van Brazilië ging het er stevig aan toe tussen hem en Max Verstappen, waarna de Nederlander geen straf kreeg. Veel coureurs vroegen daarna om opheldering, maar dat is volgens Hamilton uitgebleven.

Afgelopen vrijdagavond zijn er tijdens de 'driver's briefing' met de FIA gesprekken gevoerd over de acties in Brazilië, waar Verstappen wegkwam zonder straf. Veel coureurs hadden vragen over hoe om te gaan met baanlimieten en verdedigende manoeuvres tijdens gevechten op de baan, omdat Verstappen alles uit de kast leek te trekken in het gevecht met zijn titelrivaal.

De coureurs zijn echter niet veel wijzer geworden van de gesprekken met wedstrijdleider Michael Masi, vindt Hamilton. 'Nee, dat klopt. Het is nog gewoon onduidelijk. Elke coureur behalve Max stelde er vragen over, puur om duidelijkheid te scheppen. Het is gewoon onduidelijk nu waar de limieten van de baan liggen in een één-op-één gevecht.'

Hamilton vraagt om duidelijkheid

'Blijkbaar is de witte lijn op de baan niet meer de limiet', stelt Hamilton ietwat cynisch, geciteerd door Motorsport.com. 'Eigenlijk is het enige waarom we vragen consistentie. We willen dezelfde regels en maatregelen voor iedere race, zodat we daar rekening mee kunnen houden. Nu vallen teveel dingen in een grijs gebied.'

Wedden dat Verstappen de GP van Qatar wint? Ontvang vier keer je inzet bij Bet365 en krijg 100 euro welkomstbonus!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws