Hoe laat begint de kwalificatie voor de F1 Grand Prix van Monaco 2022? Formule 1
Formule 1

Hoe laat begint de kwalificatie voor de F1 Grand Prix van Monaco 2022?

Hoe laat begint de kwalificatie voor de F1 Grand Prix van Monaco 2022?

In Monaco staat de F1 een van de belangrijkste kwalificatiesessies van het jaar te wachten. Het nauwe stratencircuit staat inhalen bijna niet toe, wat betekent dat de startplek van de coureurs veelal bepalend is voor hoe de Grand Prix geëindigd gaat worden. Nederland kent geen tijdsverschil met Monaco, dus de kwalificatie begint in beide landen op hetzelfde moment, om 16.00u.

Tegen het einde van de sessie kan men dus al aan de borrel, want in principe valt de kwalificatie om 17.00u in haar slot. Wel moet benadrukt worden dat men op een stratencircuit racet dit weekend. Een ongeluk zit in een klein hoekje, en met rode vlaggen kan de eindtijd van 5 uur 's middags dus zomaar overschreden worden. Hoeven er geen rode vlaggen aan te pas te komen dan is men om 5 uur klaar.

Hoe laat begint de kwalificatie voor de F1 Grand Prix van Monaco 2022?
De muren komen akelig dichtbij in Monaco, wat de kans op een rode vlag-situatie vergroot deze kwalificatiesessie.

Verstappen komt moeizaam op gang in Monaco

Max Verstappen is op vrijdag moeizaam op gang gekomen in Monaco. De Nederlander wist tweemaal niet hoger te eindigen dan vierde in het klassement, en moest twee Ferrari-coureurs en teamgenoot Sergio Pérez voor zich dulden. De Red Bull Racing-bolide bleek in de eerste vrije training aardig wat pace te hebben, maar de gewenste verbetering kwam in de tweede sessie niet.

Red Bull wilde met een alternatieve afstelling tijdswinst boeken ten opzichte van de Italiaanse concurrenten, maar het mocht niet baten. Verstappen bleef wederom hangen op achterstand van titelconcurrent Charles Leclerc, die tegen het einde van VT2 zo'n twee tienden op Verstappen voorlag. Een gat dat niet onmogelijk te dichten is, maar het voordeel ligt dit weekend zeker niet bij Red Bull.

Pérez lijkt er in Monaco prima in te zitten, en dat is bemoedigend voor het team. Wanneer Pérez namelijk aansluiting vindt bij de andere coureurs betekent dat dat er voldoende snelheid in de auto zit voor ook Verstappen om naar de top van het veld toe te kruipen.

Ferrari gaat kwalificatie in als favoriet

Ferrari gaat de kwalificatie duidelijk in als favoriet. Niet alleen wist het de eerste twee vrije trainingen de snelste tijden te klokken, ook lijkt de F1-75 Monaco beter te liggen dan de RB18. Dit heeft vooral te maken met de snelheid van de renstal in de trage bochten. Deze ligt hoger dan die van Red Bull, wat betekent dat vrijwel de gehele eerste sector Red Bull tijd aan het inleveren is.

Mercedes is wat van haar vorm van Barcelona verloren op het stratencircuit, en zag zelfs Lando Norris, rijdend voor McLaren, voor zich eindigen. Coureur Lewis Hamilton meldde meermaals hevig gestuiter van de W13, en het lijkt er dus op dat Mercedes afhaakt voor de podiumplekken in de dwergstaat.

Kwalificatie GP Monaco live kijken?

De kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco wordt onder andere live uitgezonden door F1TV en Viaplay. Registreer bij een van deze aanbieders om zelf livebeelden te zien van de vrije training. Wil je een overzicht van alle tv-aanbieders voor het hele seizoen? Bekijk dan deze pagina.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws