Hoe laat begint de sprintrace van de Grand Prix van Brazilië? Formule 1
Formule 1

Hoe laat begint de sprintrace van de Grand Prix van Brazilië?

Hoe laat begint de sprintrace van de Grand Prix van Brazilië?

Na een controversiële aanloop naar de sprintrace in Brazilië moet deze uiteraard ook nog verreden worden. Zodoende melden de heren zich 's middags op het circuit om voor poleposition te strijden. Vanwege het tijdsverschil met Brazilië betekent dat dat Nederland getrakteerd wordt op een avondsessie. Om 20.30u Nederlandse tijd gaan de lichten uit voor de eerste race van het weekend.

De aanloop naar het evenement op zaterdag in Interlagos was op zijn minst hectisch te noemen. Na de kwalificatie werd duidelijk dat Mercedes onderzocht werd wegens een mogelijke technische fout bij het DRS-systeem van Lewis Hamilton. De vleugel was te ver opengeklapt, wat betekende dat hij een diskwalificatie van de kwalificatiesessie van de vrijdag riskeerde. De hele dag worden we al in spanning gehouden door de FIA.

Ook voor Max Verstappen was het zweten toen hij 's ochtends aankwam op het relatief korte circuit in Brazilië. Na afloop van de kwalificatie raakte hij de bolides van zichzelf en titelconcurrent Hamilton aan, wat volgens de sportieve reglementen niet mag. Ook de Nederlander moest zich dus melden bij de FIA, en deed dit met sportief directeur Paul Monaghan. De coureur is inmiddels aangehoord, maar een definitief besluit laat nog op zich wachten.

Afhankelijk van wat de stewards beslissen zal ook de startgrid in Brazilië aangetast worden. Wordt Hamilton gestraft dan begint hij vermoedelijk achteraan de grid. Wordt Verstappen gestraft dan zal ook de Nederlander teruggezet worden. In deze scenario's schuiven Valtteri Bottas en Sergio Pérez, oorspronkelijk P3 en P4, een plekje op naar voren, evenals de rest van de grid.

Poleposition voor de winnaar

De officiële poleposition is in Brazilië nog niet uitgedeeld. Wie er op vrijdag zich als eerste kwalificeert, moet eerst de sprintrace nog winnen om zich uiteindelijk polesitter te mogen noemen. Daar strijden de heren op zaterdag dan ook om, evenals het handjevol punten dat verdeeld wordt onder de drie snelste coureurs van de dag. De nummer één verdient drie WK-punten, de nummer twee krijgt er twee en de op twee na snelste van de dag één.

Met een gat van negentien punten tussen Verstappen en Hamilton in de titelstrijd is elke punt welkom. Verstappen zal het cadeautje dat hem door een stuntelend Mercedes geboden is dan ook maar al te graag uitpakken. Weet hij drie punten te behalen dan loopt hij sowieso uit op titelconcurrent Hamilton. De kans dat hij zich in een half uur een weg baant naar de top drie is immers nihil, als hij van achteraan de grid moet starten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws