Horner blij met bezoek Musk: 'Zou geweldig zijn om zulke talenten aan te trekken voor 2026' Formule 1
Formule 1

Horner blij met bezoek Musk: 'Zou geweldig zijn om zulke talenten aan te trekken voor 2026'

Horner blij met bezoek Musk: 'Zou geweldig zijn om zulke talenten aan te trekken voor 2026'

Christian Horner heeft tekst en uitleg gegeven over het bezoek dat miljardair Elon Musk bracht bij Red Bull Racing tijdens de Grand Prix van Miami. De Tesla-oprichter en eigenaar van Twitter toonde volgens de Red Bull-teambaas zijn oprechte interesse in de Formule 1. Horner zou het ook mooi vinden als iemand als Musk meer betrokken raakt bij de sport.

Het was een opvallend moment op de tv, toen Musk plotseling gespot werd in de Red Bull-garage, pratend met Horner. 'Het was fantastisch om hem bij een Formule 1-race te zien en dat hij de verbrandingsmotor weer omarmde', grapt de Engelsman in gesprek met The Financial Times over het bezoek van één van 's werelds rijkste personen. Musk bleek ook zeer geïnteresseerd te zijn in de Formule 1.

Horner vertelt dat de in Zuid-Afrika geboren miljardair onder de indruk was van de technologie. 'Het is duidelijk dat een ongelooflijk slimme kerel als hij alles wilde weten over de batterij, en het vermogen en de output van de auto. Hij gooide toen de handschoen op om tegen ons te willen racen met een van zijn elektrische voertuigen, maar realiseerde zich toen dat die maar de helft van de race konden doen.'

Red Bull hoopt op meer betrokkenheid Musk bij F1

Musk was niet de enige miljardair in Miami. Ook Amazon-oprichter Jeff Bezos was erbij, vooral bij McLaren. Helemaal toevallig was het niet dat zulke figuren in Miami waren. 'Musk is een partner van Larry Ellison van Oracle, onze titelsponsor, en het is altijd mooi om zulke mensen te ontmoeten. Ze zijn zo betrokken bij de technologie en denken zo erg vooruit. Voor de reglementswijzigingen van 2026 zou het geweldig zijn als we zulke talenten aan kunnen trekken om hen te laten investeren in de Formule 1.'

Video | Horner over bezoek Musk tijdens GP  Miami

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws