Horner en Red Bull 'te gevoelig' voor kritiek: 'Je moet het gewoon aanvaarden' Formule 1
Formule 1

Horner en Red Bull 'te gevoelig' voor kritiek: 'Je moet het gewoon aanvaarden'

Horner en Red Bull 'te gevoelig' voor kritiek: 'Je moet het gewoon aanvaarden'

David Coulthard is van mening dat Christian Horner en Red Bull Racing beter om moeten gaan met de kritiek die ze te verwerken krijgen. De Oostenrijkse renstal wilde na de Grand Prix van Mexico niet meer praten met de mensen van Sky Sports naar aanleiding van enkele uitspraken van Ted Kravitz. Coulthard denkt dat er een betere manier is om daar mee om te gaan, aangezien iedereen die in de voorgrond staat in de Formule 1 te maken krijgt met kritiek.

De voormalig Formule 1-coureur denkt dan ook dat teams het zwaar hebben. 'Ik kan me alleen maar voorstellen hoeveel kritiek Ferrari elke dag in Italië krijgt', zegt Coulthard tegenover Mirror Sport. Red Bull kreeg vooral veel kritiek te verwerken na de sage omtrent het budgetplafond. Ook de titel van Max Verstappen in 2021 wordt nog steeds veel besproken. 'Het is duidelijk dat Red Bull en Christian gevoelig zijn voor elke vorm van kritiek die ze krijgen, maar dat komt omdat het voelt alsof het persoonlijk is.'

Coulthard: 'Mercedes kreeg ook kritiek in hun dominante periode'

Coulthard denkt dat Horner de standpunten van de media moet accepteren. 'Media hebben allemaal het recht om de scenario's en gebeurtenissen te interpreteren op basis van hun specifieke standpunt. Ik zie Formule 1 vanuit het oogpunt van een coureur, dus er zijn veel dingen waar ik een mening over zal hebben die anderen niet zullen hebben, maar dat betekent niet dat die meningen niet geldig zijn.' Coulthard denkt dan ook dat Horner niet veel kan doen. 'Mercedes kreeg ook kritiek tijdens hun dominante periode. Je moet het gewoon aanvaarden.'

Als teambaas staat Horner dan ook vaak voor hete vuren. Ook van andere teambazen heeft Red Bull voldoende kritiek te verwerken gekregen in 2022. Dat hoort volgens Coulthard bij de baan. 'Christian staat simpelweg in het middelpunt van de belangstelling waardoor je een belangrijk aandachtspunt wordt. Het maakt daarbij helemaal niet uit of je nou teambaas bent van een Formule 1-team of aanvoerder of coach van een voetbalteam. Het is onderdeel van het spel', aldus de Schot.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws