Horner: 'Ik verwachtte niet dat we het seizoen zo competitief zouden beginnen' Formule 1
Formule 1

Horner: 'Ik verwachtte niet dat we het seizoen zo competitief zouden beginnen'

Horner: 'Ik verwachtte niet dat we het seizoen zo competitief zouden beginnen'

Christian Horner geeft toe dat Red Bull Racing beter van start is gegaan in 2022 dan hij had verwacht. De titelstrijd van 2021 kostte de Oostenrijkse renstal veel tijd en energie, en daarom vermoedde Horner dat Max Verstappen en Sergio Pérez in het huidige seizoen achter de feiten aan zouden lopen. Voldaan geeft Horner nu aan dat hij er naast zat, terwijl hij ook zijn licht schijnt op de grote concurrent van dit jaar, Ferrari.

'Wij hebben ontzettend veel moeite gestoken in de auto van vorig jaar. Ondanks de reglementswijzigingen besloten wij om dat risico te nemen. We zagen in 2021 namelijk een mogelijkheid om te winnen, en als die er is, moet je die nemen', zo steekt de Engelsman van wal in gesprek met CNN. Na enkele maanden in het vorige seizoen rook Red Bull bloed, en besloot het langer door te ontwikkelen dan gepland.

'Dat heeft het team ontzettend onder druk gezet in de tweede helft van vorig jaar', geeft de teambaas toe. 'We moesten de concurrentie toen namelijk bijhalen. Persoonlijk had ik dan ook niet verwacht dat we het huidige seizoen zo competitief zouden beginnen als we gedaan hebben.' Red Bull is de winterstop uitstekend uitgekomen en is vanaf race één in 2022 in staat geweest om mee te doen voor podia.

In Bahrein lag de renstal uit Milton Keynes dan ook lang op koers voor een dubbelpodium. Na die seizoensopener vertrok Red Bull met lege handen, maar sindsdien hebben ze zich goed herpakt. Horner: 'Om bij de eerste race al op de voorste startrij te staan, de tweede te winnen en een één-twee te scoren in Imola, dat is een ongelooflijke start voor ons. Ik denk dat dat bewijst dat het team uitstekend werk kan leveren in een hele korte periode.'

Red Bull vs. Ferrari

Waar Mercedes vorig jaar de geduchte tegenstander van Red Bull was, is dat dit jaar Ferrari. 'Het is geweldig om tegen Ferrari te racen', vindt Horner. 'Het is goed voor de Formule 1 wanneer Ferrari competitief is.' Ferrari is uiteraard een van de meest illustere merken van de sport en draait al heel erg lang mee. Zo'n team moet zich aan de voorkant van de grid bevinden, denkt ook Horner.

'Charles Leclerc levert uitstekend werk. Carlos Sainz is bovendien ook een coureur van topklasse. We weten daarnaast dat Mercedes haar zaakjes op orde zal krijgen. Het is dus mooi dat nog een team zich bij de top van het veld gevoegd heeft', concludeert hij. Horner sluit een driestrijd in 2022 nog steeds niet uit. Komt het hiervan dan zal dat voor het spektakel op het asfalt alleen beter zijn.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws