Horner prijst Verstappens prestaties tijdens kletsnatte VT3: ‘Hij vond al snel een ritme’ Formule 1
Formule 1

Horner prijst Verstappens prestaties tijdens kletsnatte VT3: ‘Hij vond al snel een ritme’

Horner prijst Verstappens prestaties tijdens kletsnatte VT3: ‘Hij vond al snel een ritme’

Christian Horner spreekt lovend over wat Max Verstappen liet zien tijdens de derde vrije training. Verstappen wist daar de snelste tijd van 1:23,1 neer te zetten, en had eigenlijk de hele sessie lang niets te vrezen van de andere negentien coureurs. Ondanks de kletsnatte omstandigheden, wist de Nederlander steeds ook zijn tijd te verbeteren.

Red Bull Racing-teambaas Horner blikt trots terug op de derde vrije training. ‘Max (Verstappen, red.) had een goede sessie. Hij vond al snel een ritme’, vertelt Horner aan Sky Sports F1. ‘Terwijl Checo (Pérez, red.) wat uit het ritme zat, maar ik ben niet al te ongerust. Hij (Pérez, red.) zal vast weer in een ritme komen’, vergelijkt de teambaas zijn twee coureurs. Pérez kwam tijdens de derde vrije training niet verder dan de zeventiende tijd: 1.25,8.

Wel heeft Horner een tip voor zijn Mexicaanse coureur: ‘Checo (Sergio Pérez, red.) moet het kampioenschap vergeten, en gewoon rijden, want we weten allemaal wat hij kan, zoals hij eerder dit seizoen liet zien. Als hij die last van zich af gooit, is hij snel.’ Ondanks de wat tegenvallende resultaten van de Mexicaan, vindt Horner het wel dat de derde vrije training een waardevolle sessie is geweest: ‘We hebben veel goede informatie kunnen verzamelen, en het lijkt erop dat het (de regen, red.) ook tijdens de kwalificatie zal blijven aanhouden.’

Horner: terugschakelproblemen Verstappen kwestie van resetten

Tijdens de vrije training kwam er een boordradio van Verstappen langs, waarin hij klaagde over terugschakelproblemen. Horner is daar echter niet ongerust over. ‘Dat is alleen maar een setting. Er was geen mogelijkheid om de setting te wijzigen, terwijl de auto op de baan was. Het is alleen maar een kwestie van de data resetten voor deze condities. Je moet veel zachter zijn met terugschakelen, tijdens natte omstandigheden.’ Verder vooruitblikkend op de race, zegt de Red Bull-teambaas nog dat hij denkt dat de echte dreiging waarschijnlijk vanuit Ferrari en Aston Martin zal komen. Volgens Horner lijkt het erop dat Mercedes problemen blijft hebben met de bandentemperatuur.

Verstappen de torenhoge favoriet voor de zege van GP Canada! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws