Horner prijst volwassenheid Verstappen: 'Hij heeft nu echt het complete pakket' Formule 1
Formule 1

Horner prijst volwassenheid Verstappen: 'Hij heeft nu echt het complete pakket'

Horner prijst volwassenheid Verstappen: 'Hij heeft nu echt het complete pakket'

Christian Horner is zeer te spreken over de samenwerking met Max Verstappen. De teambaas van Red Bull Racing ziet dat de coureur door de jaren heel erg volwassen is geworden en dat kan combineren met zijn talent. Samen zijn ze vorig seizoen natuurlijk wereldkampioen geworden, maar Horner denkt dat er nog meer in het vat zit voor de Nederlander en de Oostenrijkse renstal.

De afgelopen tijd wordt Verstappen steeds meer gecomplimenteerd om zijn volwassenheid. Ook de Red Bull-teambaas is blij met de progressie van zijn coureur. 'Ik denkt dat hij nu echt het complete volwassen pakket heeft', zegt Horner bij Eurosport. 'Hij heeft al veel ervaring in de Formule 1, maar hij is nog steeds heel erg jong. Hij heeft zoveel talent, en hij weet zijn hoofd en zijn ervaring goed te gebruiken. Zijn vastberadenheid blijft onverminderd. Hij blijft zich continu verbeteren als persoon en als coureur.'

Verstappen is nog maar 24 jaar, dus hij lijkt een rijke toekomst tegemoet te gaan. Horner weet echter niet of hij de records van Lewis Hamilton kan verbreken. 'Het is lastig om coureur met elkaar te vergelijken. We hebben al fantastische coureurs gehad in de Formule 1, maar Verstappen zit er zeker bij. We gaan nu proberen om voort te borduren op wat we al hebben bereikt. De doelen die wij stellen, zijn eindeloos. We bekijken het per race en per seizoen, en we proberen hem een auto te geven die zijn talent verdient.'

Horner: 'Er zit nog meer in het vat'

In 2005 begon Horner aan zijn taak als teambaas bij het team van Red Bull. Zeventien jaar later heeft hij met Verstappen en Sebastian Vettel in totaal vijf coureurs kampioenschappen gewonnen. Dit had in 2005 echter niet kunnen voorzien. 'Ik had het zeker niet verwacht. Ik had altijd wel de honger om te winnen, maar ik had geen idee wat het avontuur zou brengen of wat we zouden kunnen bereiken als team. Ik denk dat er nog meer in het vat zit', besluit Horner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws