Horner ziet verschil tussen Mercedes en Ferrari: 'Er is minder bullshit naast de baan' Formule 1
Formule 1

Horner ziet verschil tussen Mercedes en Ferrari: 'Er is minder bullshit naast de baan'

Horner ziet verschil tussen Mercedes en Ferrari: 'Er is minder bullshit naast de baan'

Christian Horner is blij dat er, in tegenstelling tot vorig jaar, veel meer wederzijds respect is tussen de twee topteams. Dat vertelt de teambaas van Red Bull Racing in gesprek met Eurosport. Vorig jaar liep de Engelsman met regelmaat te bekvechten met Mercedes-teambaas Toto Wolff, maar met Mattia Binotto van Ferrari is daar dit jaar geen sprake van.

'Er is veel wederzijds respect, dat erg competitief is, tussen de twee teams', opent Horner zijn verhaal. 'We racen ieder weekend nek-aan-nek en er is veel respect tussen de coureurs en teams. Dat is goed om te zien. Het gaat nu meer om wat er op de baan gebeurt. Er is niet meer zo veel politiek en minder bullshit naast de baan', zo verwijst de Red Bull-teambaas naar zijn mondelinge conflict met Wolff vorig seizoen.

Horner ziet competitief verschil tussen Red Bull en Ferrari

Horner zoomt vervolgens in op de titelstrijd tussen Red Bull en Ferrari. Max Verstappen staat momenteel ver voor Charles Leclerc, maar Horner vindt het nog geen gelopen race: 'Ferrari heeft een geweldige auto. Ik denk dat zij beter over de kerbs gaan dan wij. Wij hebben echter een auto die aerodynamisch erg snel is op de rechte stukken. Zodoende halen we soortgelijke rondetijden, we doen dat alleen op verschillende manieren.'

Het gaat er allemaal om de vorm van de dag, stelt de 48-jarige teambaas: 'Bandenslijtage, -temperatuur, pitstops, strategie: het is allemaal cruciaal. We zitten erg dicht bij elkaar. Ik denk dat wij onze kansen misschien net iets meer hebben gegrepen in de eerste seizoenshelft, maar ik verwacht dat het erg krap zal worden in de tweede seizoenshelft', besluit Horner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws