Horner spreekt Verstappen tegen: 'Die statistieken betekenen heel veel voor hem' Formule 1
Formule 1

Horner spreekt Verstappen tegen: 'Die statistieken betekenen heel veel voor hem'

Horner spreekt Verstappen tegen: 'Die statistieken betekenen heel veel voor hem'

Red Bull Racing kon dankzij de overwinning van Max Verstappen in de Grand Prix van Canada weer de nodige mijlpalen afvinken. Niet alleen Verstappen zelf tikte een bijzonder aantal overwinningen aan, datzelfde kon gezegd worden van Red Bull en topontwerper Adrian Newey. Red Bull-teambaas Christian Horner is in zijn nopjes met het behaalde succes, en hoopt dat er nog meer mooie mijlpalen behaald kunnen worden.

Verstappen pakte zijn vierde overwinning op rij en benadert daarmee zijn beste reeks van vijf zeges, die hij in 2022 neerzette met overwinningen in Frankrijk, Hongarije, België, Nederland, en Italië. Zoals bekend leverde het hem zijn 41e overwinning in de koningsklasse van de autosport op, waarmee hij Ayrton Senna evenaart. Voor Red Bull was het de honderdste zege, terwijl de teller bij Newey nu zelfs al op 200 staat. Zo viel er voor iedereen wat te vieren, behalve voor de wederom zwak presterende Sergio Pérez.

Na afloop van de race reageerde Verstappen koeltjes op vragen van de internationale pers, waarbij hij geconfronteerd werd met het evenaren van Ayrton Senna, maar Horner meent dat de cijfers wel degelijk belangrijk zijn voor de Nederlander. 'Ik denk dat die statistieken achter de schermen heel veel voor hem betekenen. Max is er alleen niet de persoon naar om voor zoiets op en neer te springen op het podium. Hij houdt van racen, scheuren in de auto. Daar geeft hij alles', zo wordt de Britse teambaas geciteerd door het AD.

Verstappen loopt voor op schema van Hamilton

Hoewel Verstappen al vaker gezinspeeld heeft op een pensioen op jonge leeftijd, heeft de Limburger nog ambities genoeg. Hij gaf via de boordradio aan het einde van de race al aan dat het volgende doel 200 overwinningen voor Red Bull moet zijn. 'Het laat zien waar hij op dit moment in zijn hoofd is. Hij is nog maar 25 jaar oud, en heeft al 41 races gewonnen, plus twee wereldkampioenschappen. Dat zijn ongelooflijke prestaties', ziet Horner. Senna won zijn 41e en laatste overwinning op 33-jarige leeftijd, terwijl recordhouder Lewis Hamilton zijn 41e zege op 30-jarige leeftijd pakte. 'Al heb ik meteen na de race ook tegen hem gezegd over de radio dat Adrian (Newey, red.) er nog veel meer heeft. Adrian (Newey, red.) won hier zijn 200e race, dus Max heeft nog wel een beetje in te halen.'

Horner ziet goede kansen om nog de nodige overwinningen toe te voegen in de komende jaren. Het team won tot nu toe alle races in het 2023-seizoen, maar zoals Verstappen in 2021 en 2022 al aankondigde, is dominant materiaal geen noodzaak. 'Ook al komen ze dichter bij ons in de buurt, en dat zal vast gebeuren, dan hebben wij nog altijd Max. Ik denk wel dat we nu al over Max moeten gaan praten alsof hij een van de grootsten ooit is.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws