Lammers vreest het ergste voor De Vries: 'Hij moet wel gaan presteren' Formule 1
Formule 1

Lammers vreest het ergste voor De Vries: 'Hij moet wel gaan presteren'

Lammers vreest het ergste voor De Vries: 'Hij moet wel gaan presteren'

Jan Lammers en Louis Dekker vinden het niet leuk om te speculeren over de toekomst van Nyck de Vries in de Formule 1, maar de Grand Prix van Canada doet hen toch wel afvragen wat er met zijn stoeltje gaat gebeuren. Zijn prestatie was volgens Lammers opnieuw niet overtuigend genoeg, en Dekker durft niet meer te zeggen of de Nederlander zijn jaar bij AlphaTauri wel af gaat maken.

De Vries moest de race in Canada aanvangen vanaf de zeventiende stek na een matige kwalificatie op zaterdag. Waar het in Barcelona wel goed ging, leek het in Canada helemaal niet goed te gaan. De 28-jarige kon op zondag wel redelijk door het veld komen, maar de mislukte inhaalactie op Kevin Magnussen zorgde voor een achterstand die niet meer in te halen was. 'Het was niet overtuigend genoeg. Het is met inhalen erop en erover', zegt Lammers in de NOS Formule 1-podcast. 'Hij kon nooit ruimte maken voor Magnussen. Dan gaat Magnussen van het circuit af om te voorkomen dat ze elkaar aanrijden', stelt Lammers.

'Daarna werd het erger, want door het gedonder met elkaar kwamen ze die bocht langzaam uit en toen bij die volgende bocht, ik denk dat hij gedesoriënteerd was, is geen bocht waar je normaal in kan halen. Toen remde Nyck te laat, Magnussen remde op tijd, maar hij kon niet insturen want Nyck zat daar. De wedstrijdleiding was mild deze race, eerst met Alonso en Hamilton, een unsafe release. En ook met Nyck', denkt de voormalig F1-coureur. Bij de vraag of De Vries zijn thuisrace in Zandvoort wel haalt, kan Lammers moeilijk een antwoord vinden. 'Ik wil daar niet aan meedoen', zegt hij eerst. 'Ik hoop voor iedereen het beste, en ook voor Nyck. Red Bull is genadeloos, dus hij moet wel gaan presteren.'

De opvolger is al bekend: 'Lawson kan er zo in'

Alexander Albon is een coureur die in hetzelfde schuitje heeft gezeten. De Britse Thai verloor zijn zitje bij Red Bull Racing, en later ook bij AlphaTauri. Hij reed een jaar in de DTM om vervolgens een comeback te maken bij Williams. 'Albon heeft in dezelfde situatie gezeten. Die heeft toch een nieuwe kans gekregen en nu is hij in ene driver of the day, wie had dat gedacht', kaart Lammers aan. Maar om zoiets als Albon voor elkaar te krijgen moet De Vries langer de tijd krijgen. 'Maakt hij het jaar wel af? Ik durf dat nu niet meer te zeggen', vult Dekker aan.

'Op het moment dat een coureur miljoenen gaat kosten en hij geen punten scoort is het snel gedaan. Zandvoort is de eerste race na de zomervakantie, in de zomer gaan de teams kijken wat ze volgend jaar gaan doen', gaat Dekker verder. 'De opvolger uit Nieuw-Zeeland kennen we al. Liam Lawson kan er zo in. Het (de fouten van De Vries, red.) moet wel ophouden. De tijd is echt aan het tikken.' Daarbij komt ook kijken dat Albon iets succesvoller was. 'De slechte dingen waren dan wel slecht, met Albon, maar de goeie dingen waren beter, dat heeft De Vries ook nodig. Een goede race moet dan ook wel een heel goede zijn, maar het is aan hem om het af te dwingen', sluit Lammers af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws