Windsor: 'Pérez reed te grof tegen Hamilton in Abu Dhabi' Formule 1
Formule 1

Windsor: 'Pérez reed te grof tegen Hamilton in Abu Dhabi'

Windsor: 'Pérez reed te grof tegen Hamilton in Abu Dhabi'

Peter Windsor vindt dat Sergio Pérez in Abu Dhabi te fel verdedigde. De gerenommeerde Formule 1-journalist gaat in een YouTube-video dieper in op de laatste Grand Prix van het jaar en zegt dat hij de Mexicaan te ver vond te gaan in het ophouden van Lewis Hamilton. Ook duikt hij dieper in op de rijstijl van Pérez en geeft hij vrij waarom zijn bandenmanagement veel beter is dan bij veel van zijn collega's.

'Pérez is erg goed in verdedigen. Zijn concentratieniveau ligt hoog en dat maakt hem lastig om te passeren. Hij komt in zijn ritme en weet dan goed te vechten voor positiebehoud', zo opent de Britse analist. Eerder in 2021 zagen we Pérez al uitstekend verdedigend werk leveren, in Turkije bijvoorbeeld. In Abu Dhabi deed hij daar nog een schepje bovenop en snoepte hij ongeveer zeven seconden van de voorsprong van Hamilton af ten opzichte van Max Verstappen.

In die manoeuvres op Yas Marina Circuit ziet Windsor een rijstijl waar hij niet van gediend is. 'Die verdedigende actie tegen Hamilton in Abu Dhabi zou ik niet in die categorie plaatsen. Ik denk dat hij te grof reed tegen Hamilton', is Windsor van mening. 'Dat toont de andere kant van zijn trouw richting Red Bull. Ik weet niet of Red Bull verwachtte dat hij zo agressief zou zijn.' Wel is Pérez door de actie deels verantwoordelijk voor de wereldtitel van zijn teamgenoot.

Windsor vervolgt: 'Ik heb niets tegen het concept van een teamgenoot die een snelle tegenstander ophoudt voor zijn teamgenoot, maar je moet niet proberen je tegenstander van het circuit te werken. Ik was daar best geschokt door en voelde mij niet comfortabel toen ik dat zag. Ik vond het best verrassend dat daar niets over gezegd werd.' Pérez verdedigde fel, maar kreeg verder geen waarschuwing van de wedstrijdleiding voor gevaarlijk rijgedrag.

Pérez' zeldzame eigenschap

Ook gaat Windsor in op de sterke en zwakke punten van Verstappens teamgenoot: 'Ik zeg al een tijdje dat Pérez heel erg goed is met de achterkant van de auto. Het is heel makkelijk om te zeggen: hij is uitstekend in het managen van zijn banden. Wat betekent dat? Het betekent dat hij perfect omgaat met het gaspedaal als we het hebben over hoeveel hij vraagt van de achterbanden, met name in trage bochten en wanneer er veel druk staat op de achterbanden.'

'Dat is een specifieke eigenschap die heel erg zeldzaam is. Om zo precies te zijn en het te doen als Pérez het doet, volgens mij had Jenson Button dat ook, evenals Kimi Raikkonen toen hij bij McLaren reed. Pérez doet dat heel erg goed en dat is de reden dat hij de banden zo lang levend houdt', geeft Windsor vrij. Eigenlijk al vanaf het moment dat hij voor Sauber reed, aan het begin van zijn carrière, wordt de voormalige Racing Point-man geloofd om zijn bandenmanagement.'

Pérez kent echter niet alleen maar sterke kanten. Wanneer de bolide niet perfect op het asfalt ligt, worstelt hij aanzienlijk met het materiaal, weet ook Windsor: 'De negatieve kant van Pérez is dat ik niet denk dat hij geweldig rijdt als de auto onderstuur heeft, als hij last heeft van zijwind en wanneer de achterkant van de auto dus wat onvoorspelbaar is. Als het gripniveau snel verandert, heeft hij het lastig.'

Windsor over Pérez

Bookmakers: Hamilton favoriet voor WK-titel Formule 1 in 2022.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws