Horner ziet nog tijd liggen voor Verstappen: 'Moeten nog wat meer uit de auto halen' Formule 1
Formule 1

Horner ziet nog tijd liggen voor Verstappen: 'Moeten nog wat meer uit de auto halen'

Horner ziet nog tijd liggen voor Verstappen: 'Moeten nog wat meer uit de auto halen'

Christian Horner ziet dat er nog wat rondetijd ligt voor Max Verstappen voorafgaand aan de kwalificatie voor de Grand Prix van Nederland. De Red Bull Racing-teambaas zag hoe zijn coureur derde werd in de laatste vrije training, maar tegelijkertijd niet een vlekkeloze ronde reed.

Bij Viaplay wordt Horner gevraagd naar waarom Verstappen niet zo dominant is als in België. 'Het is een heel ander circuit dan Spa', zegt de teambaas van Red Bull. 'Het is gelijkwaardig aan Hongarije. En je kan zien dat het heel krap wordt tussen de drie teams. Het wordt een kwestie van het bij het rechte eind krijgen op de laatste set banden.' Charles Leclerc was uiteindelijk de snelste man voor George Russell en Verstappen.

Om die reden denkt Horner dat het een krappe kwalificatie wordt tussen de drie topteams van de Formule 1. Er ligt nog tijd voor Verstappen, maar Horner kijkt ook naar wat de andere teams nog kunnen winnen aan tijd. 'Je weet niet wat de anderen nog in hun mars hebben. Vergeleken met vrijdag waren we tenminste in het gevecht. We moeten nog wat meer uit de auto halen voor de kwalificatie.'

Verstappen P3 in derde vrije training

Verstappen werd, zoals eerder vermeld, derde in de derde en laatste vrije training. De Nederlander gaf ruim anderhalve tiende toe op snelste man Leclerc, die Russell achter zich liet op plek twee. Sergio Pérez moest het doen met plek zes en lijkt niet in aanmerking te komen voor de top drie in de kwalificatie voor de Grand Prix van Nederland.

Bijna twee keer je inzet terug als Verstappen de Grand Prix van Zandvoort wint! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws