F1 Live 15.00u | Kwalificatie Grand Prix van Nederland 2022 Formule 1
Formule 1

F1 Live 15.00u | Kwalificatie Grand Prix van Nederland 2022

F1 Live 15.00u | Kwalificatie Grand Prix van Nederland 2022

Na drie vrije trainingen is het tijd voor de kwalificatie voor de Grand Prix van Nederland. Max Verstappen en Sergio Pérez kenden geen al te beste voorbereiding, kan Red Bull Racing het tij keren op zaterdag? Volg alle baanactie in de liveblog van F1Maximaal.

Dat Verstappen en Pérez geen geweldige vrijdag kenden, blijkt uit een paar zaken. Zo viel eerstgenoemde stil tijdens de eerste vrije training - versnellingsbakproblemen als boosdoener. Hierdoor miste Verstappen veel baantijd en dat moest goed worden gemaakt in de tweede vrije training. De snelheid leek er dan ook nog niet goed in te zitten. Verstappen werd bijvoorbeeld achtste, terwijl Pérez niet eens in de top tien stond.

Werk aan de winkel voor Red Bull

Ferrari, Mercedes en McLaren staan er daarentegen wel goed voor op het Circuit Zandvoort. Charles Leclerc klokte de snelste tijd, voor Carlos Sainz, Lewis Hamilton en Lando Norris. George Russell werd vijfde, nadat hij in de eerste vrije training nog eerste werd en met Hamilton voor een 1-2 van Mercedes zorgde. Er is dus werk aan de winkel voor Red Bull om de aansluiting met de top te vinden en daar is maar één laatste trainingssessie voor.

Verstappen zei na afloop van de tweede vrije training dat hij het gat naar de top begrijpt door het missen van VT1. Hierdoor kon er niet op de zachte band worden gereden. 'We hadden absoluut geen balans op hards, dus de tijden waren niet representatief. De balans was in de tweede vrije training ook niet goed, maar dat is niet gek. We hadden te weinig tijd om dingen te verbeteren voor de sessie. We gaan ernaar kijken. We weten dat we beter kunnen.'

VT3: Verstappen moet ruim anderhalve tiende toegeven op Leclerc

Leclerc heeft de beste papieren voor poleposition in de kwalificatie voor de Grand Prix van Nederland. De Ferrari-coureur noteerde een 1:11,632 en eindigde de derde en laatste vrije training bovenaan. Russell werd tweede namens Mercedes, terwijl Verstappen de derde tijd reed. Het verschil tussen Leclerc en Verstappen was ruim anderhalve tiende. Pérez kwam niet verder dan plek zes.

GP Nederland live kijken?

De Grand Prix van Nederland wordt onder andere live uitgezonden door F1TV en Viaplay. Registreer je bij de aanbieders om zelf live beelden te zien van de sessies. Wil je een overzicht van alle tv-aanbieders voor het hele seizoen: bekijk dan deze pagina.

Wed op GP Nederland

Een voorgevoel dat Verstappen het het aankomende weekend goed gaat doen? Check dan de odds voor de aankomende sessies. Hier vind je elk weekend de quoteringen voor een zege van de Nederlander, en daar valt bijvoorbeeld ook te lezen hoeveel geld je terugkrijgt wanneer je denkt dat Verstappen een sessie op de eerste plaats afsluit.

F1 Live 15.00u | Kwalificatie Grand Prix van Nederland 2022

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws