Horner ziet torenhoge motivatie binnen Red Bull: 'Er zijn dit jaar geen limieten' Formule 1
Formule 1

Horner ziet torenhoge motivatie binnen Red Bull: 'Er zijn dit jaar geen limieten'

Horner ziet torenhoge motivatie binnen Red Bull: 'Er zijn dit jaar geen limieten'

Christian Horner beseft dat de resterende vijf Grands Prix voor het personeel zwaar zullen worden. In zes weken worden er vijf circuits aangedaan, wat veel van de F1-werknemers vraagt. Wel geeft Horner aan dat de motivatie bij Red Bull Racing dusdanig hoog ligt dat hij zich totaal geen zorgen maakt over of de mannen in de garage het wel volhouden. Ook in de fabriek zit de sfeer er bovendien goed in.

'Het gaat loodzwaar worden voor al het personeel dat meereist, maar we doen ons best om elkaar te steunen en de grootste drijfveer is om te presteren op het circuit', zo opent de Red Bull-teambaas in gesprek met Ziggo Sport. Hij is op de hoogte van het feit dat triple headers voor de werknemers een serieuze uitdaging vormen en waardeert het dan ook zeer dat men weken van huis is.

De druk staat er vol op, en dat betekent dat Red Bull in de resterende races het hoofd koel moet houden. 'Er zijn dit jaar geen limieten. Je moet alles geven en we hebben keihard geknokt om hier te komen en we zetten alles op alles in de laatste vijf races', benadrukt Horner, die in de resterende Grands Prix niets anders dan de volle honderd procent inzet verwacht van de teamleden van Max Verstappen.

Op logistiek gebied is het uiteraard een bijzonder jaar, met het coronavirus dat wereldwijd nog steeds huishoudt. 'Het is een grote uitdaging Je verscheept veel onderdelen en mensen over de wereld. Je hebt te maken met COVID-protocollen, douaneproblemen, allerlei uitdagingen', weet Horner, die na Mexico meteen door moet reizen naar Brazilië, om daarna richting het Midden-Oosten te vertrekken.

Sfeer bij Red Bull-fabriek is goed

Binnen Red Bull zit het met de sfeer dus goed, maar in Milton Keynes in de fabriek ook, weet de teambaas: 'In het Verenigd Koninkrijk gaat het zelfs beter. Iedereen is zó gemotiveerd. We zijn bezig met de motor voor volgend jaar, elke week komen er nieuwe werknemers binnen.' Het Red Bull Powertrain-project vergt een flinke toename in mankracht te Groot-Brittannië. Daar is Red Bull dus vol op mee bezig.

'We nemen dit jaar heel veel trofeeën mee. Elke trofee die in de kast gezet wordt, betekent zó veel voor iedereen. Om in de positie te staan om het dominante Mercedes uit te dagen, dat brengt een vastberadenheid met zich mee om tot aan Abu Dhabi door te strijden', concludeert Horner, die zijn voet niet van het gaspedaal haalt. Red Bull lijkt klaar voor een spannende en allesbepalende slotfase.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws