Ijverige Piastri geniet van F1: 'De lessen die ik leer zijn belangrijker dan individuele resultaten' Formule 1
Formule 1

Ijverige Piastri geniet van F1: 'De lessen die ik leer zijn belangrijker dan individuele resultaten'

Ijverige Piastri geniet van F1: 'De lessen die ik leer zijn belangrijker dan individuele resultaten'

Oscar Piastri beschrijft het begin van zijn carrière binnen de Formule 1 als het 'neerleggen van de basis' voor de toekomst. Hij geeft aan dat hij veel lessen aan het leren is. Dat is op het moment belangrijker dan individuele resultaten, vertelt hij bij Speedcafe.com, want de lessen zullen hem klaarstomen voor later.

Piastri is nog aan de start van zijn Formule 1-carrière. Hij is dit seizoen als rookie binnengestroomd bij McLaren en hij heeft tot nu toe alleen nog maar positieve indrukken achtergelaten. Ondanks het feit dat hij zijn eerste race in de F1 niet uit heeft kunnen rijden, heeft McLaren meermaals aangegeven hoe tevreden het team is met de houding van de jonge Australiër.

In Saoedi-Arabië ging het iets beter voor Piastri. Hij behaalde hier Q3 maar kon tijdens de race niet lang genieten van de hoge startpositie. Door contact met Alpine-coureur Pierre Gasly tijdens de eerste ronde moest de Australische coureur een pitstop maken om zijn voorvleugel te vervangen. Uiteindelijk lukte het niet om hoger dan vijftiende te eindigen.

Piastri: 'Een succesvol seizoen is meer dan alleen winnen'

Volgens Piastri is het op het moment nog niet erg van belang om sterke, individuele resultaten neer te zetten. 'Ik ben vooral erg veel aan het leren nu', geeft de jonge coureur aan. 'Een succesvol 2023 is meer dan alleen goede resultaten neerzetten, het is lastig uit te leggen maar ik geloof dat een leerzaam jaar ook heel succesvol kan zijn.'

Momenteel is er een duidelijke spreiding tussen de teams op de grid, waarbij McLaren op het moment bij de onderkant hoort. Samen met Alpine, Haas, Alfa Romeo, AlphaTauri en Williams vecht de Britse renstal om de overgebleven twee plekken in de top tien die niet geclaimd worden door de huidige top vier. Vooralsnog heeft McLaren geen WK-punten op de teller staan.

Piastri erkent dat de McLaren-bolide op het moment onderdoet voor de meeste andere auto's op de grid. 'Natuurlijk willen we resultaten boeken maar we zijn pas net begonnen met het seizoen', stelt de 21-jarige. 'Het neerleggen van de basis en gewend raken aan de auto is nu belangrijker, hopelijk kan ik dan de kansen grijpen als ze er komen.' Het volgende raceweekend is in Australië. Piastri zal de eerste Australische coureur zijn die een Grand Prix gaat rijden in zijn geboorteplaats.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws