Nieuwe Viaplay-directeur lovend over F1-commentatoren: 'Denk dat ze het heel goed doen' Formule 1
Formule 1

Nieuwe Viaplay-directeur lovend over F1-commentatoren: 'Denk dat ze het heel goed doen'

Nieuwe Viaplay-directeur lovend over F1-commentatoren: 'Denk dat ze het heel goed doen'

Roger Lodewick, de nieuwe Viaplay Nederland-directeur, erkent dat de streamingdienst in de afgelopen periode fouten heeft gemaakt. Daarnaast kan hij ook heel goed begrijpen dat het voor de kijkers in het begin heel erg wennen was dat Olav Mol niet langer het commentaar verzorgde tijdens een Grand Prix-weekend. Toch vindt de nieuwe directeur niet dat Viaplay op elk gebied de plank misgeslagen heeft.

Lodewick liet bij zijn aanstelling als directeur van Viaplay eerder deze maand al weten dat er werk aan de winkel is om de streamingdienst weer op een positieve manier op de kaart te zetten. Viaplay is inmiddels twee jaar aanwezig in Nederland en de streamingdienst kwam lang niet in altijd op een positieve manier in het nieuws. In een interview met Motorsport.com vertelt Lodewick hoe hij de afgelopen twee jaar als buitenstaander heeft beleefd.

'Je kan er op twee manieren naar kijken', begint de directeur zijn verhaal. 'Je kan kijken naar het televisieproduct Viaplay en je kan kijken naar het bedrijf Viaplay. Als je het over het televisieproduct hebt, dan denk ik dat Viaplay een heel mooi aanbod heeft. Het was redelijk gedurfd om het met vrij weinig gevestigde namen op te zetten, dus om met nieuwe gezichten fris te beginnen. Iedereen heeft daar natuurlijk zo zijn eigen mening over en dat maakt dat je zoiets ook nooit echt helemaal goed kunt doen. Maar het was dus de keuze om het met nieuwe gezichten te doen.'

Begrip en progressie

Viaplay nam twee jaar geleden de F1-rechten over en gooide het vervolgens over een andere boeg. Er werden veel wijzigingen doorgevoerd en dat bleef zeker niet zonder klachten en problemen. Zo werd er bijvoorbeeld afscheid genomen van Olav Mol, die al jarenlang de vaste commentator was. Hij werd vervangen door Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk en veel kijkers waren niet bepaald gecharmeerd van het duo. Lodewick toont begrip, maar is ook vol lof over de nieuwe commentatoren.

'Zoals zovelen ben ik opgegroeid met het commentaar van Olav Mol, dus om twee andere stemmen te horen was ook voor mij even wennen. Nelson en Melroy hadden grote schoenen om te vullen. Dat heeft een beetje tijd nodig, maar ik denk dat ze het heel goed doen. Samenvattend ben ik als kijker dus heel tevreden. Op dat vlak staat het allemaal perfect.'

Ook op andere gebieden is er volgens Lodewick na een stroeve start veel vooruitgang geboekt. 'Vorig jaar was een ontzettend goede stap vooruit', vindt de Viaplay-directeur. 'Iedereen leek relaxter te zijn geworden en alles leek daardoor wat natuurlijker te verlopen. Persoonlijk vind ik het als Formule 1-fan heel cool dat figuren als David Coulthard bij de uitzending worden betrokken, terwijl er voorheen alleen maar uit een Nederlands vaatje werd getapt. Dit zijn wel mensen die wat extra’s kunnen toevoegen. Daarnaast vind ik ook dat presentator Koen Weijland goede stappen heeft gezet. Ik ken hem uit mijn esports-tijd, toen hij nog als commentator voor de KPN eDivisie actief was. Toen kon je al zien dat hij iets speciaals over zich heeft.'

Fouten

Toch kan Lodewick niet anders dan toegeven dat er ook veel fouten zijn gemaakt. 'Als bedrijf zijnde hebben we heel veel dingen niet goed gedaan. Ik realiseer me dat het makkelijk is om dat nu zo even te zeggen. Maar de eerste marketingcampagne in Nederland luidde: We come in peace. Daarmee sla je de plank natuurlijk meteen al helemaal mis! Dat is zo on-Nederlands. Viaplay is een centraal geleide organisatie, maar als het om sport gaat, moet je gewoon op lokaal niveau actief zijn om het sentiment goed aan te kunnen voelen. Dat is toen niet gebeurd', zegt Lodewick tot slot.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws