Viaplay Nederland-CEO ziet het zitten: 'En dan speel je een andere kaart als Ziggo wel weg' Formule 1
Formule 1

Viaplay Nederland-CEO ziet het zitten: 'En dan speel je een andere kaart als Ziggo wel weg'

Viaplay Nederland-CEO ziet het zitten: 'En dan speel je een andere kaart als Ziggo wel weg'

Viaplay Nederland-CEO Roger Lodewick ziet het rooskleurig in voor Viaplay en denkt dat er een heel goede kans is dat de streaminsgdienst ook na het 2024-seizoen de Formule 1 blijft uitzenden in Nederland. Viaplay gaat inmiddels beginnen aan het derde seizoen en dus denkt Lodewick dat het Nederlandse publiek het idee krijgt dat Viaplay echt de plek is voor de koningsklasse, en dat dat omarmd zal worden.

Na het 2021-seizoen veranderde een hoop voor de Nederlandse kijker. Viaplay kreeg de uitzendrechten voor de Formule 1 in Nederland, en dus verdwenen de heren van Ziggo Sport en de vertrouwde stem van Formule 1-commentator Olav Mol. De overeenkomst besloeg drie seizoenen, waarvan er nu twee zijn verstreken. Het blijft echter onduidelijk wie na 2024 de Formule 1 in Nederland zal uitzenden, met name vanwege de financiële moeilijkheden van het streamingsplatform. Viaplay heeft interesse getoond om door te gaan, maar is niet de enige partij die geïnteresseerd is in de uitzendrechten. Ziggo Sport heeft publiekelijk laten blijken dat ze de koningsklasse graag weer willen uitzenden.

Bovendien zijn er geruchten dat Canal+ mogelijk een poging wil doen om de Nederlandse uitzendrechten te bemachtigen, wat opvallend zou zijn gezien het feit dat het Franse bedrijf onlangs ongeveer 29 procent van de aandelen van de Viaplay Group heeft verworven. 'Maar ik sta er heel positief in', zegt Lodewick in gesprek met de Nederlandse tak van Motorsport.com. 'Ik denk dat we een heel goede kans hebben om door te gaan. En als dat zo is, dan vermoed ik dat het Nederlandse publiek ook het idee krijgt van: zeker, Viaplay beperkt zich niet tot slechts drie jaar Formule 1 gevolgd door alleen Premier League, Bundesliga en darts. Viaplay is werkelijk dé bestemming voor de Formule 1 in Nederland, en dat moeten we gewoon verwelkomen en omarmen.'

Tekst gaat verder onder de foto.

viaplay logo formule 1
Vanaf de Grand Prix van Bahrein 2022 moest het Nederlandse publiek via Viaplay de Formule 1 kijken. (Foto: ProShots)

'En daarmee speel je ook een andere kaart als Ziggo langzaam weg'

Lodewick denkt dat die aanpak gewoon zal werken, en dat men na 2024 al zo gewend is aan Viaplay, dat het Ziggo niet meer in beeld is. 'En daarmee speel je ook een andere kaart als Ziggo langzaam weg', vervolgt de Viaplay Nederland-CEO. 'In totaal zouden we gedurende zes of zeven jaar de uitzendrechten bezitten, precies tijdens een periode waarin de Formule 1 dé sport is die elke tv-zender zou moeten hebben. Viaplay wordt dan werkelijk de vaste thuishaven van de Formule 1 in Nederland', gaat Lodewick verder. 'Gelukkig hoef ik zelf niet de onderhandelingen te voeren, dat blijft de taak van Peter Nørrelund, de EVP en Chief Sports & Sports Business Development Officer bij de Viaplay Group. Hij is daar erg bekwaam in, dus ik heb er alle vertrouwen in. Natuurlijk kan het altijd anders uitpakken, maar mocht dat gebeuren, dan zien we wel weer verder.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws