Jaren buiten F1 waren belangrijk voor Hülkenberg: 'Ben getrouwd en vader geworden' Formule 1
Formule 1

Jaren buiten F1 waren belangrijk voor Hülkenberg: 'Ben getrouwd en vader geworden'

Jaren buiten F1 waren belangrijk voor Hülkenberg: 'Ben getrouwd en vader geworden'

Nico Hülkenberg heeft het idee dat hij nu helemaal klaar is voor een terugkeer in de Formule 1. De jaren dat hij geen fulltime-zitje had, hebben hem beter inzicht gegeven en gaven hem een kans om op andere zaken te focussen. Bij Haas hoopt hij in 2023 dan ook goed te presteren.

Hülkenberg verklaart dat het achteraf juist iets positiefs was dat zijn contract bij Renault na 2019 niet werd verlengd. 'Als je deze stap eenmaal hebt gezet, ontwikkel je een ander begrip en nieuwe perspectieven op hoe dingen gingen en wat je deed. Je reflecteert op veel dingen en verwerkt het geheel', begint de Duitser tegenover Autosport.

Coureurs hebben elk jaar een winterstop, maar dat is volgens Hülkenberg niet heel effectief voor het pakken van rust. 'Je denkt dat drie maanden lang is, maar dat is niet het geval, omdat je nog steeds verbonden bent. Je blijft werken', zo legt de coureur uit. De vrije tijd die de coureur de afgelopen jaren heeft hem dan ook erg goed geholpen. 'Ik ben getrouwd en vader geworden', zo geeft hij als voorbeeld.

Hülkenberg: 'Ik denk dat Haas me niet voor niks wil'

Wel was Hülkenberg de de afgelopen jaren nog reservecoureur, waardoor hij wel aanwezig was bij de Formule 1. Echter voelde hij dan veel minder druk. 'Je bent veel meer ontspannen, omdat de slechte dagen die je in de auto hebt er dan niet zijn', vertelt de Duitser, die benadrukt dat het niet alleen maar leuk is om reservecoureur te zijn. 'Tegelijkertijd mis je wat racen je geeft.'

Terugkijkend op zijn eerdere jaren in de Formule 1, zou Hülkenberg dingen wel anders hebben aangepakt. 'Maar het heeft geen zin om in het verleden stil te staan. Je moet ervan leren en proberen het in de toekomst te corrigeren en het goed te doen', vertelt hij. 'Er zijn enkele gemiste kansen in mijn carrière geweest om de hoogtepunten neer te zetten die nodig zouden zijn geweest om de laatste stap naar een topteam te zetten. Dat is een feit.'

Toch heeft Hülkenberg nog steeds vertrouwen in zijn eigen rijderskunsten. 'Ik denk dat Haas me niet voor niets wil. Ze geloven dat ik nog steeds heb wat nodig is en dat ik kwaliteit heb', eindigt de coureur die nog nooit op een podium heeft gestaan in de koningsklasse.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws