Steiner twijfelde over eventuele komst Ricciardo: 'Afgelopen jaar duidelijk niet goed gepresteerd' Formule 1
Formule 1

Steiner twijfelde over eventuele komst Ricciardo: 'Afgelopen jaar duidelijk niet goed gepresteerd'

Steiner twijfelde over eventuele komst Ricciardo: 'Afgelopen jaar duidelijk niet goed gepresteerd'

Guenther Steiner heeft getwijfeld om Daniel Ricciardo naar Haas te halen. De teambaas heeft in een vroege fase van het seizoen geïnformeerd naar de beschikbaarheid van de Australiër, maar dat liep op niets uit. Toen bekend werd dat de McLaren-coureur niet verder ging bij de Britse renstal, gaf hij zelf aan niet voor Haas te willen rijden. Ricciardo ging uiteindelijk naar Red Bull Racing, Steiner koos voor Nico Hülkenberg.

Steiner geeft in gesprek met Motorsport.com aan wel contact te hebben gehad met Ricciardo om te informeren naar zijn toekomstplannen, maar dat was nog voor bekend werd dat de Australiër weggestuurd werd bij McLaren. 'Alleen helemaal aan het begin, nog voordat hij opzij werd gezet door McLaren, heb ik hem benaderd om te vragen wat hij volgend jaar doet. Daar is echter niks van gekomen.'

Bovendien kende de teambaas van Haas twijfels over het aanstellen van de McLaren-coureur. 'Ricciardo heeft het afgelopen jaar duidelijk niet goed gepresteerd. Anders had hij volgend jaar nog wel bij McLaren gezeten. Ik denk dat we dat zeker moeten meewegen. Ik snap nog steeds niet hoe dat komt, want ik denk dat hij een hele goede coureur is. Dit jaar viel het allemaal niet zijn kant op. Als ik hem had gekozen, dan had ik nog een risico genomen: kunnen we hem naar zijn oude niveau brengen of niet?'

Ricciardo sloot zelf de deur

Uiteindelijk hoefde Steiner de keuze niet meer te maken, aangezien Ricciardo zelf de deur richting Haas dichtgooide en aangaf geen interesse te hebben in een stoeltje bij de Amerikaanse renstal. De coureur koos ervoor terug te keren bij Red Bull Racing als reservecoureur en coureur voor marketingdoeleinden. Bij Haas is vervolgens de keuze gemaakt om Mick Schumacher wel te vervangen, maar door Hülkenberg.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws