Jos Verstappen geniet van de rallysport: 'Max verklaart me voor gek' Formule 1
Formule 1

Jos Verstappen geniet van de rallysport: 'Max verklaart me voor gek'

Jos Verstappen geniet van de rallysport: 'Max verklaart me voor gek'

Jos Verstappen heeft het naar zijn zin in de rallysport. De vader van Red Bull Racing-coureur Max Verstappen is dit jaar begonnen aan zijn rallycarrière en merkt al direct de verschillen met de Formule 1. Waar zijn zoon niet zo snel de stap naar de rallysport zou zetten, houdt Verstappen senior van de uitdaging. Door de heropleving in zijn carrière heeft de voormalig Formule 1-coureur wel minder tijd voor zijn zoon.

De huidige leider in het kampioenschap heeft het advies van zijn vader niet meer echt nodig. Toch is dat niet de reden waarom zijn vader weer aan zijn eigen racecarrière is gaan denken. 'Ik ben hier gewoon ingerold', vertelt Verstappen senior tegenover de Volkskrant. 'Maar het klopt dat ik er in het begin wat meer bij betrokken was dan nu. Ik heb mijn stapjes teruggedaan, maar dan is het wel fijn als je zelf een uitdaging hebt. Ik moet wel die uitdaging hebben, zeg maar.'

Verstappen senior: 'Dit vindt Max maar niks'

Eerder dit jaar maakte Verstappen senior zijn officiële rallydebuut in België. De coureur geniet van de sport. 'Het is niet te vergelijken met iets wat ik ooit heb gedaan. Daarom vind ik het juist leuk. Normaal voel je bij de start van een race de adrenaline en de competitie. Hier heb je dat elke proef weer. Dat geeft me echt een kick. Je verkent het parcours in een gewone auto met normale snelheden. De volgende keer kom je dan in dit ding aan en moet je direct op de limiet rijden.'

'Op een circuit is het altijd hetzelfde rondje. In de rallysport is dat anders. Stel dat we in een proef over tien kilometer driehonderd bochten hebben. Bij de volgende proef zijn er dan honderd anders, omdat anderen erlangs zijn gekomen', verklaart de voormalig Formule 1-coureur. Zijn zoon kan zich geen carrière in de rallysport voorstellen. Verstappen senior begrijpt zijn zoon wel. 'Hij verklaart me voor gek', grapt de rallycoureur. 'Hij vindt het wel leuk, maar zo vlak langs die bomen rijden, vindt hij niks. Maar dat had ik denk ik ook toen ik zo jong was', aldus Verstappen senior.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws