Komatsu tempert verwachtingen voor 2024, Hülkenberg en Magnussen van onschatbare waarde Formule 1
Formule 1

Komatsu tempert verwachtingen voor 2024, Hülkenberg en Magnussen van onschatbare waarde

Komatsu tempert verwachtingen voor 2024, Hülkenberg en Magnussen van onschatbare waarde

Het Formule 1-team van Haas heeft vrijdagmiddag de kleurstelling van de VF-24, het nieuwe strijdwapen van coureurs Nico Hülkenberg en Kevin Magnussen, aan de buitenwereld getoond. Veel is er niet veranderd aan het uiterlijk van de bolide, maar intern zijn er wel wijzigingen doorgevoerd. Teameigenaar Gene Haas en de nieuwe teambaas van het Amerikaanse team Ayao Komatsu bespreken de verwachtingen voor 2024.

Zoals we van Haas F1 gewend zijn, bestond de presentatie van het team enkel uit een serie foto's. Via een bijgevoegd persbericht liet Haas weten niet te kunnen wachten op het nieuwe seizoen. 'Ik kijk ernaar uit om de VF-24 te zien rijden en racen', begint de 71-jarige Amerikaan. 'Het is een gevoel dat ik met onze partners en het hele team deel.'

'Met Nico (Hülkenberg, red.) en Kevin (Magnussen, red.) weten we ook dat we een geweldig rijdersduo hebben', gaat de eigenaar van het team verder. 'Hun ervaring zal opnieuw van onschatbare waarde zijn, terwijl we ons programma verder ontwikkelen gedurende het jaar. We hebben de winterperiode gebruikt om de processen in gang te zetten om beter te worden en uiteindelijk onze algehele prestaties te verbeteren. Binnenkort zullen we zien hoe we het doen', aldus het bericht van Haas.

Komatsu voorzichtig over kansen in 2024

Vorig jaar eindigde het Amerikaanse team, tot groot ongenoegen van eigenaar Haas, als laatste in het constructeurskampioenschap. De 71-jarige besloot in te grijpen. Hij slachtofferde teambaas Guenther Steiner en hij stelde Komatsu aan als zijn vervanger. De Japanner moet de renstal weer richting de voorkant van het middenveld zien te loodsen.

Dat zal waarschijnlijk wel wat tijd kosten en volgens Komatsu moet men in 2024 dan ook geen wonderen verwachten. 'We zijn realistisch over onze verwachtingen van de VF-24, maar het blijft een spannend moment in elk Formule 1-seizoen om de auto te laten zien', zegt de Japanner in het persbericht. 'We hebben veel werk te doen in onze strijd om vooruitgang te boeken en onze prestaties te verbeteren, maar iedereen is zeer gemotiveerd en staat te popelen om met de VF-24 de baan op te gaan. Ik weet dat we de tijd in Bahrein volledig zullen benutten. Kortom, we kunnen niet wachten om aan de slag te gaan en het seizoen te beginnen', besluit Komatsu.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws