Vowles over probleem van Williams: 'Ze hadden pijn, maar werden jaar na jaar niet beter' Formule 1
Formule 1

Vowles over probleem van Williams: 'Ze hadden pijn, maar werden jaar na jaar niet beter'

Vowles over probleem van Williams: 'Ze hadden pijn, maar werden jaar na jaar niet beter'

James Vowles, voormalig hoofdstrateeg van Mercedes en vanaf februari teambaas van Williams, vertelt over zijn verwachtingen bij zijn nieuwe team. De ingenieur heeft al veel ervaring bij het team dat eerst onder de naam BAR opereerde en later bekend stond als Honda, Brawn GP en uiteindelijk Mercedes. Daar kende Vowles al vele successen en dat hoopt hij bij Williams te kunnen herhalen, want daar neemt hij de taken van voormalig teambaas Jost Capito over.

De gloriejaren van Williams zijn ondertussen al enige tijd geleden en de afgelopen seizoenen rijdt het team voornamelijk aan de achterkant van het veld. Wat precies de reden is van het beperkte succes de laatste jaren, weet Vowles nog niet. 'Het is moeilijk te beantwoorden wat er aan de hand is simpelweg omdat ik nog geen voet binnen heb gezet en mijn contact vrij beperkt is geweest', zo begint de Brit bij Sky Sports.

De kersverse teambaas ziet dat er verandering moet komen bij het team. 'Wat zeker verkeerd is, is dat wanneer je pijn hebt en naar beneden bent geduwd als organisatie omdat je lijdt, je alsnog jaar na jaar niet beter wordt, tenzij je vat krijgt op wat er aan de hand is. Het gaat om een verandering van de cultuur, methoden en systemen', benoemt Vowles.

Vowles: 'Het zal even duren voordat de impact zichtbaar is'

Sinds 2020 heeft Williams een nieuwe eigenaar, namelijk Dorilton Capital. De Amerikaanse investeringsmaatschappij moest het team helpen weer naar de top te komen. 'Ik vermoed dat veel ervan te maken had, als we een paar jaar teruggaan, met het feit dat we niet de kracht hadden die Dorilton is. Dorilton wil en zal echt het juiste bedrag investeren om dit een goed presterend team te maken, en ik denk niet dat het eerlijk is om te zeggen dat dat een paar jaar geleden het geval was, en het zal even duren voordat de impact van hen echt zichtbaar is', is Vowles reëel.

De 43-jarige benadrukt de historische waarde van Williams. 'Als je me vraagt wat de grootste en meest iconische merken van de sport zijn, dan denk ik aan Williams. Het zit vol met ongelooflijk getalenteerde mensen die de afgelopen jaren gewoon een beetje pijn hadden. Maar het heeft een groot potentieel', benadrukt Vowles, die erop gebrand is om het team weer vooruit te helpen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws