Lammers over Baku: 'Verstappen is niet met Pérez bezig' Formule 1
Formule 1

Lammers over Baku: 'Verstappen is niet met Pérez bezig'

Lammers over Baku: 'Verstappen is niet met Pérez bezig'

Jan Lammers en Louis Dekker zijn te spreken over de prestaties van Max Verstappen en Red Bull Racing in Baku. De oud-coureur en de journalist zijn in de NOS podcast niet te spreken over Ferrari, het Italiaanse team heeft enorme betrouwbaarheidsproblemen en rolt volgens de heren zo de rode loper uit voor het team van Red Bull en Max Verstappen.

Volgens Lammers hebben de problemen bij Ferrari misschien wel te maken met het porpoising. Door het stuiteren van de auto zouden onderdelen in de motor, zoals de turbo heel veel klappen moeten opvangen: 'Ferrari heeft enorme problemen met porpoising en dat zou wel eens de oorzaak kunnen zijn van de betrouwbaarheidsproblemen. De turbo en andere motoronderdelen zijn enorm gevoelig en wanneer de auto met een enorme kracht over het asfalt stuitert dan kan er wel eens iets kapot gaan', zo zegt Lammers.

Red Bull moet gefocust blijven

Ondanks de malaise bij Ferrari ziet Lammers dat Red Bull vooral gefocust moet blijven om de titel binnen te slepen: 'Iedereen is nu heel snel van mening dat er paniek is bij Ferrari maar dat is niet zo. Ik zag in Binotto een hele kalme man die weet wat hij doet. Het Italiaanse team is een van de grootste teams uit de F1-historie en is daarmee een gedegen concurrent die niet onderschat mag worden', aldus Lammers.

De oud-coureur zegt ook dat het Italiaanse team nog altijd de snelste auto heeft: 'We moeten niet vergeten dat Charles Leclerc in Baku op poleposition stond en aan de leiding in de race lag. De Ferrari is een erg sterke auto en wanneer het Italiaanse team de betrouwbaarheidsproblemen kan oplossen dan zal Red Bull haar handen vol hebben aan het team', vervolgt Lammers.

Verstappen nog altijd de beste bij Red Bull

Volgens Lammers is Verstappen niet bezig met de teamstrijd met Sergio Pérez: 'Verstappen is alleen met zichzelf bezig en niet met Pérez, hij is alleen bezig met zijn eigen prestaties en analyseert deze om zichzelf zo goed mogelijk te verbeteren.' Volgens Lammers is Verstappen ook niet bezig met zijn record als jongste coureur met 25 overwinningen: 'De Verstappens zijn alleen bezig met racen en niet met allerlei randzaken en dat is ook wat ze zo succesvol maakt', zo sluit Lammers af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws