Update | Voorwaardelijke boete voor Verstappen, Leclerc en Hamilton; eindklassering geldig Formule 1
Formule 1

Update | Voorwaardelijke boete voor Verstappen, Leclerc en Hamilton; eindklassering geldig

Update | Voorwaardelijke boete voor Verstappen, Leclerc en Hamilton; eindklassering geldig

Max Verstappen, Charles Leclerc en Lewis Hamilton moeten zich melden bij de stewards na het overtreden van de parc fermé-instructies. Alle drie de rijders worden verwacht bij de wedstrijdleiding vanwege het niet opvolgen van de instructies van de wedstrijdleiding. Inmiddels is duidelijk dat de rijders contact hadden met hun fysio's voordat ze gewogen werden. De podiumplekken van alle drie de heren kunnen op het spel staan.

Alle drie de coureurs hadden contact met hun fysio's na afloop van de wedstrijd, maar voordat ze zich wogen. Elke rijder moet zich na afloop van het evenement wegen volgens de reglementen van de FIA. De fysio's hebben naar verluidt spullen aangenomen van de coureurs, of ze spullen gegeven, wat dus niet de bedoeling is, wordt gesuggereerd door diverse goed ingevoerde journalisten.

Zo wordt er door onder meer Chris Medland van RACER en Nate Saunders van ESPN gesteld dat de FIA dit al langer opgemerkt heeft bij de rijders, en er niet blij mee is. Ze hebben de teams al eerder verteld dat het niet de bedoeling is dat ze voor het bezoekje aan de weegschaal contact hebben met hun fysio's, maar blijkbaar hebben de rijders zich daar niets van aangetrokken.

Laatstgenoemde Amerikaanse journalist, Saunders, geeft in een tweet echter wel aan dat de kans klein is dat dit van invloed zal zijn op het eindresultaat van de race. Het is waarschijnlijker dat de FIA de rijders met een tik op de vingers laat gaan om een punt te maken, zodat dit in de toekomst niet meer gebeurt. Weten doen we het pas wanneer de FIA informatie naar buiten brengt omtrent de top drie van de Oostenrijkse Grand Prix.

Update 19.20u (10/07) | Voorwaardelijke boete voor Verstappen, Leclerc en Hamilton; eindklassering geldig

Verstappen, Leclerc en Hamilton hebben het kantoor van de stewards verlaten met een voorwaardelijke boete. Nadat alle drie contact hadden met hun fysio's voordat ze zichzelf wogen in Oostenrijk moesten ze zich melden bij de wedstrijdleiding. De overtreding was niet zwaar genoeg om ze een podiumplaats te ontnemen, maar kan ze geld kosten als het nog een keer gebeurt.

De FIA heeft besloten dat een voorwaardelijke boete van 10.000 euro gepast is voor de overtreding. Mochten Verstappen, Leclerc en Hamilton gedurende dit jaar nogmaals in de fout gaan, wordt ze die boeten opgelegd, maar voorlopig hoeven ze dus nog niets te betalen. Ook betekent deze uitkomst dat de eindstand staat, en Leclerc gewoon de boeken ingaat als racewinnaar, met Verstappen en Hamilton op respectievelijk P2 en P3.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws