Latifi verklaart zijn slechte prestaties: 'Een vervelend, terugkerend thema' Formule 1
Formule 1

Latifi verklaart zijn slechte prestaties: 'Een vervelend, terugkerend thema'

Latifi verklaart zijn slechte prestaties: 'Een vervelend, terugkerend thema'

Williams-coureur Nicholas Latifi had tijdens de kwalificatie in Singapore opnieuw last van het probleem waar hij naar eigen zeggen al bijna het hele jaar mee rondrijdt. De Canadees was op zaterdag opnieuw de langzaamste en zijn teamgenoot, die net is hersteld van een blindedarmontsteking, was hem dus alweer te snel af.

Zaterdagochtend kon zijn FW44 volgens de coureur opnieuw niet optimaal presteren. 'De derde vrije training waren we erg gecompromitteerd', vertelt Latifi, geciteerd door The Race. 'Ik had remmen die niet goed werkten, en mijn stuur gedroeg zich weer behoorlijk raar, wat al een groot deel van het jaar een vervelend, terugkerend thema is. Ik heb waarschijnlijk vijf of zes ronden minder gereden dan iedereen en elke ronde is belangrijk in die natte omstandigheden', verklaart hij.

'Het is niet ideaal, maar ik had nog steeds het gevoel dat ik zo snel mogelijk op snelheid kwam', vervolgt de coureur. 'Maar we worstelden nog steeds met een paar kleine dingen die ons ervan weerhielden om wat sneller te gaan', vertelt Latifi, onder andere doelend op het probleem met zijn stuur.

'Kan me goed voorstellen dat het onaangenaam is'

Dave Robson, hoofd van voertuigprestaties bij Williams, legt uit dat het een verwarrend probleem is, omdat er geen verschil is tussen de auto van de Canadees en Alexander Albon. 'We hebben die auto de nacht van vrijdag op zaterdag nergens aangeraakt wat de besturing zou kunnen beïnvloeden, dus het was een beetje een verrassing om die opmerkingen te horen tijdens de derde vrije training', zo vertelt Robson.

'Als het voor de coureur waarneembaar is op een circuit als dit, kan ik me goed voorstellen dat dat echt onaangenaam is', vervolgt het hoofd van voertuigprestaties. 'Ik twijfel er niet aan dat wat hij zegt juist is', geeft Robson aan. 'Ik denk dat het ook verergert op dit circuit, omdat het stuursysteem over de hobbels beweegt', legt hij uit.

'Ik weet zeker dat het echt een probleem is dat hem verontrustte', gaat Robson verder. 'We hebben de auto tussen de derde vrije training en de kwalificatie veranderd, omdat Latifi in de ochtend bijzonder gefrustreerd was. We hebben het probleem verbeterd, maar ik denk dat het sterk uitvergroot is op een circuit als dit', eindigt hij.

Verstappen is favorietenrol kwijt, maar liefst drie keer je inzet bij winst! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws