Leclerc erg verrast door de agressiviteit van Norris: 'Ik weet dat hij niet dit type coureur is' Formule 1
Formule 1

Leclerc erg verrast door de agressiviteit van Norris: 'Ik weet dat hij niet dit type coureur is'

Leclerc erg verrast door de agressiviteit van Norris: 'Ik weet dat hij niet dit type coureur is'

Charles Leclerc vertelt dat hij verrast was door de agressie van Lando Norris. De Brit kampte het weekend van de Braziliaanse Grand Prix met een voedselvergiftiging, maar zat er het hele weekend bovenop. Echter leidde dat zondag tijdens de hoofdrace tot een botsing met de Ferrari-coureur, die daar logischerwijs niet over te spreken was.

Leclerc moest nadat hij in de muur belandde na de botsing richting de pits. De auto bleek goed genoeg om wel door te kunnen rijden. 'Het is duidelijk dat de eerste ronde na de herstart jammer was. Ik denk dat we veel geluk hadden, ik weet niet hoeveel schade de auto had', begint de Monegask, geciteerd door FormulaRapida.net. 'Het voelde niet al te slecht, misschien stuurde de auto een beetje veel naar rechts, maar afgezien daarvan was het oké en daarna was het tempo al met al erg goed.'

De Ferrari-coureur was in ieder geval heel blij dat hij wel verder kon rijden na het contact met Norris. 'Ik was zeer verrast dat ik door kon gaan', vertelt hij. Wel geeft Leclerc aan verrast te zijn door de agressiviteit van de McLaren-coureur. 'Wat betreft de actie, ik weet natuurlijk dat Lando niet dit type coureur is, maar om de één of andere reden was hij erg agressief en ook in de Sprint was hij hetzelfde met Carlos (Sainz, red.). Ik begrijp het niet echt, maar het zij zo', vertelt 25-jarige.

Leclerc: 'Ik verwacht niet dat hij me laat passeren'

De vijfvoudig racewinnaar geeft aan dat hij natuurlijk niet gedacht had dat Norris het hem makkelijk zou maken. 'Uiteindelijk verwacht ik niet dat hij me laat passeren, dat deed hij niet, maar zondag was te veel en hij betaalde de prijs met de straf denk ik', eindigt Leclerc. De Monegask kon een goede inhaalrace rijden, waardoor hij uiteindelijk als vierde over de streep kwam. Norris kon aan de andere kant de race niet eindigen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws