Leclerc hoopt 2023-seizoen snel te vergeten: 'Kan niet wachten tot volgend jaar' Formule 1
Formule 1

Leclerc hoopt 2023-seizoen snel te vergeten: 'Kan niet wachten tot volgend jaar'

Leclerc hoopt 2023-seizoen snel te vergeten: 'Kan niet wachten tot volgend jaar'

Charles Leclerc kende een korte race tijdens de Grand Prix van São Paulo. De Monegaskische coureur was betrokken bij een ongeluk tijdens de formatieronde als gevolg van een mechanische storing, en zijn angst en teleurstelling waren duidelijk zichtbaar. Leclerc deelde zijn ervaringen, waarbij hij sprak over de teleurstellingen van het seizoen en zijn focus op de laatste twee races.

'Ik reed bocht 6 in, alles ging goed en toen, zoals je kon zien, verloor ik in feite de controle over het stuur omdat er geen stuurbekrachtiging meer was. Het stuur voelde extreem stijf, waardoor ik rechtdoor ging', legde Leclerc uit tegenover Formula1.com om de situatie te beschrijven. Deze mechanische storing zorgde ervoor dat hij de controle over zijn auto verloor, wat resulteerde in een spin en een botsing met de muur. 'De motor stopte om veiligheidsredenen, waardoor de achterwielen blokkeerden en ik slipte', vertelde hij.

Niet de eerste tegenslag

Dit incident tijdens de formatieronde was de zoveelste tegenslag in een seizoen vol frustratie voor de Ferrari-coureur. 'Ik startte de auto opnieuw, reed twintig meter en toen gebeurde precies hetzelfde. Dus dat was het.' De Ferrari-coureur kon zijn frustratie op dat moment niet onderdrukken en uitte dit over de radio naar zijn race-ingenieur: 'Waarom heb ik zo ****ing veel pech, waarom heb ik zo ***ing veel pech?'

Leclerc sprak met de media terwijl de race nog in volle gang was en legde zijn gevoel van onmacht uit. 'Ik weet het niet meer, ik weet niet meer, ik weet niet meer wat ik moet doen', verzuchtte hij. Het seizoen is voor de Monegask een aaneenschakeling van teleurstellingen, en São Paulo was geen uitzondering.

Blik op de toekomst

'Het is een seizoen geweest om snel te vergeten', geeft Leclerc toe. 'Er zijn aardig wat races geweest waarin ik het gevoel had dat ik goed presteerde, maar om de een of andere reden leverde het op zondag niet het gewenste resultaat op, en deze race in Brazilië hoort daar ook bij. Natuurlijk is de frustratie groot', deelde Leclerc mee.

Ondanks de teleurstellingen kijkt Leclerc vooruit en benadrukt hij dat de laatste twee races nog steeds belangrijk zijn. 'Het is nu eenmaal zo, ik moet er overheen stappen en me richten op de laatste twee races. Ik kan niet wachten tot het volgend jaar is', aldus de Ferrari-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws