Vasseur blikt terug op gemiste kansen: 'Erg frustrerend voor Charles en het team' Formule 1
Formule 1

Vasseur blikt terug op gemiste kansen: 'Erg frustrerend voor Charles en het team'

Vasseur blikt terug op gemiste kansen: 'Erg frustrerend voor Charles en het team'

Frédéric Vasseur, de teambaas van Ferrari, deelde zijn teleurstelling over het ongelukkige incident waarbij Charles Leclerc tijdens de formatieronde van de Grand Prix in Brazilië de race uitviel. Vasseur sprak over het technische probleem dat de dag voor Leclerc en Ferrari verpestte en blikte terug op wat had kunnen zijn.

'Het systeem schakelde de hydrauliek en de motor uit', verklaarde Vasseur tegen internationale media. 'De reden voor de fout in het systeem weten we nog niet, want de auto is nog niet terug. Maar het was meer een elektronisch probleem', legt de teambaas verder uit.

Het incident deed zich voor tijdens de formatieronde, waardoor Leclerc niet eens de kans kreeg om daadwerkelijk aan de race deel te nemen. Vasseur verduidelijkte de situatie door te zeggen: 'Het probleem is dat hij dertig meter reed en toen in een situatie zat waarin het beter was om te stoppen. Er was geen manier om het te herstellen.'

Strategisch ingezet op hoofdrace

De impact van dit voorval was zowel persoonlijk als strategisch voor Ferrari. Vasseur benadrukte de frustratie die zowel Leclerc als het team voelden. 'Het is erg frustrerend voor Charles en voor het team', zei hij. 'Maar het probleem is dat we ook strategisch het hele weekend alles op de lange race hebben gezet. Om banden te sparen hebben we geen nieuwe banden ingezet voor de korte race. We hebben alles op de lange race gezet en we hebben de start niet genomen', legt de Fransman uit.

Gemiste mogelijkheden

Desondanks keek Vasseur positief terug op het weekend, waarbij hij benadrukte dat Ferrari competitief was. 'Ik denk dat het tempo in het weekend aardig goed was, we zaten er goed bij', merkt hij op. 'Het is een gemiste kans, want we haalden Mercedes een beetje in gedurende het weekend, maar met Charles op de eerste rij, met drie sets nieuwe banden, had het veel beter kunnen gaan', aldus Vasseur.

Vasseur was van mening dat als Leclerc de start had kunnen nemen, een podiumplaats zeker tot de mogelijkheden had behoord. 'Als je bedenkt dat we ook raceten met drie sets nieuwe banden en mochten starten in schone lucht, maar je weet dat dit soort posities gewoon onzeker zijn. Racen is racen, je hoeft niet te racen met als, als, als. Het is zoals het is.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws