Leclerc: 'Ik heb een paar dingen veranderd sinds de start van dit seizoen' Formule 1
Formule 1

Leclerc: 'Ik heb een paar dingen veranderd sinds de start van dit seizoen'

Leclerc: 'Ik heb een paar dingen veranderd sinds de start van dit seizoen'

Charles Leclerc heeft in een interview met de BBC aangegeven dat hij sinds de start van dit Formule 1-seizoen een aantal dingen heeft veranderd. Zo is de Monegask nu een stuk rustiger als hij thuis is. Volgens de Ferrari-coureur helpt dit hem enorm, nadat hij vorig seizoen na raceweekenden vaak enorm moe was. Leclerc geeft aan dat hij mede door ervaring elk jaar weer meer leert.

Vorig jaar moest Leclerc het afleggen tegen zijn teamgenoot Carlos Sainz. De coureur uit Monte Carlo moest genoegen nemen met de zevende plaats in het WK, zijn Spaanse teamgenoot scoorde 5,5 punten meer dan hijzelf en eindigde als vijfde in het klassement.

Dit jaar is Leclerc tot nu toe de betere van de twee Scuderia-coureurs. Na dertien van de 22 races staat hij tweede in het algemeen klassement achter titelverdediger en wereldkampioensleider Max Verstappen. Sainz staat momenteel vijfde in het klassement, 22 punten achter zijn teamgenoten. Dat de Monegask ook 3-1 voorstaat in Grand Prix-overwinningen is niet in de laatste plaats te danken aan enkele wijzigingen die de ambitieuze Monegask heeft aangebracht in zijn aanpak.

'Ik heb dit jaar een paar dingen veranderd'

'Ik denk dat ik sinds mijn promotie in de Formule 1 gestaag vooruitgang heb kunnen boeken, wat mogelijk was omdat ik elk jaar meer leerde en enkele details aanpaste. Ik heb een paar dingen veranderd sinds de start van het seizoen van dit jaar, vooral in de manier waarop ik me voorbereid op en herstel van de races.'

Hij vervolgt: 'Het heeft met ervaring te maken en het was vorig jaar natuurlijk niet zo dat ik niet op deze details heb gelet', stelde de 24-jarige. 'Ik was erg moe na vorig seizoen en besloot meer tijd te nemen om te herstellen. Dus als ik tussen de raceweekenden thuis ben, doe ik niet zo veel.'

Leclerc voelt voordelen

Volgens Leclerc helpen deze details hem enorm: 'Het is een beetje saai, maar het is erg nuttig en ik weet dat het een verschil maakt.' Het feit dat hij dit jaar voor de titel strijdt, moedigt hem aan in zijn inspanningen om zijn leven naast de baan rustiger te maken. 'Je weet dat je een auto hebt waarin je voor de titel kunt vechten. Daarom probeer je alle details goed te krijgen. Maar ik zal dit blijven doen, of ik nu voor de titel vecht of niet, want ik kan de voordelen voelen die ermee gepaard gaan', aldus de Ferrari-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws