Leclerc wil oplossing voor rondvliegende tear-offs: 'Natuurlijk niet boos op Max' Formule 1
Formule 1

Leclerc wil oplossing voor rondvliegende tear-offs: 'Natuurlijk niet boos op Max'

Leclerc wil oplossing voor rondvliegende tear-offs: 'Natuurlijk niet boos op Max'

Charles Leclerc roept de FIA en Formule 1 op om een oplossing te bedenken voor de rondvliegende tear-offs waarmee hij in Spa te maken kreeg. De Monegask ving er eentje in de luchthapper van zijn rem, wat zorgde voor oververhitting. Om het te verwijderen moest hij al vroeg naar binnen, waarna hij achter de feiten aan reed. De Ferrari-coureur wil graag zien dat er een oplossing komt, zodat dit niet meer voor kan komen.

Tegenover Motorsport.com laat de Monegask weten te hopen dat er voor de toekomst gekeken wordt naar een oplossing, zodat een situatie zoals deze zich niet meer voor kan doen. 'Voor de toekomst zou het denk ik goed zijn als we een oplossing vinden om de tear-offs in de auto te houden. In dit specifieke geval verloor iemand olie. Ik kon niets zien door mijn vizier en dat gold ook voor de coureurs voor mij. Zo gebeurde het dus dat iedereen bij de eerstvolgende kans een tear-off verwijderde en dat was op dit rechte stuk.'

Wanneer coureurs dus massaal hun tear-off verwijderen, wordt de kans dat de achterliggende auto's een rondvliegende tear-off opvangen. Bij Leclerc was het ogenschijnlijk die van Max Verstappen die hem de das om deed. 'Er vlogen overal tear-offs rond, dus op dat moment kan je niet zoveel meer doen als coureur. Natuurlijk ben ik niet boos op Max en het is natuurlijk ook niet de fout van de coureurs, maar we zouden kunnen kijken naar een manier om de tear-offs ergens in de auto te bewaren', zo stelt de Ferrari-coureur zelf een oplossing voor.

Regel bestaat, wordt niet nageleefd

Het incident bij Leclerc had echter gewoon voorkomen kunnen worden. De Internationale Sportieve Code van de FIA bevat namelijk al een regel, waarin het weggooien van de tear-off verboden wordt. 'Tear-offs die bevestigd zijn aan vizieren mogen niet onnodig op het circuit of in de pitstraat gegooid worden', zo luidt artikel 1.3 van Hoofdstuk III van Appendix L van de ISC. Leclerc kan er verder niet zoveel mee. 'Ik gok dat er redenen waren dat deze regel geschrapt is, maar daar ben ik niet van op de hoogte. Maar misschien zijn er andere oplossingen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws