Leeftijd geen probleem voor Alonso: 'Kan zelfs tot vijftigste racen met de juiste motivatie' Formule 1
Formule 1

Leeftijd geen probleem voor Alonso: 'Kan zelfs tot vijftigste racen met de juiste motivatie'

Leeftijd geen probleem voor Alonso: 'Kan zelfs tot vijftigste racen met de juiste motivatie'

Fernando Alonso denkt dat het voor een coureur misschien wel mogelijk is om als vijftigjarige nog op de Formule 1-grid te staan. De fysieke gesteldheid van de inmiddels 42-jarige Spanjaard is beter dan verwacht en hij denkt daarom nog wel een paar jaar mee te kunnen. Of hij dit ook daadwerkelijk zal doen, durft Alonso nog niet te zeggen. De Aston Martin-coureur legt uit waarom.

In 2023 bewees Alonso nog altijd met de besten mee te kunnen. De tweevoudig wereldkampioen eindigde op een knappe vierde plaats in het eindklassement en mocht zelfs acht keer op het podium plaatsnemen. Hij bewees daarmee dat zijn leeftijd zeker geen nadeel hoeft te zijn. Toch blijft de vraag constant terugkeren: hoe lang gaat hij nog door? 'Een paar jaar geleden dacht ik dat misschien dat 41 of 42 de limiet was. Nu, nadat ik vorig jaar goed heb gepresteerd, denk ik dat ik misschien nog een paar jaar kan blijven racen', vertelt Alonso aan Speedweek.com.

De Spaanse coureur baseert zijn overtuiging op een aantal tests, die hij deze winter heeft gedaan. 'Deze winter heb ik mijn verwachtingen een beetje overtroffen als het ging om de fysieke tests. Ik denk dat je misschien tot je 48e of 49e rijden, of zelfs tot je vijftigste kunt blijven racen zolang je gemotiveerd bent en ervoor wil gaan', aldus Alonso.

Andere aanpak in 2024

Dat hij denkt dat het mogelijk is, wil overigens niet zeggen dat hij het ook daadwerkelijk zal doen. Alonso realiseert zich maar al te goed wat de consequenties zijn. 'Je moet veel dingen in het leven opgeven. De Formule 1 vereist absolute toewijding en ik heb in mijn leven al zoveel jaren aan deze sport gewijd. Begrijp me goed, ik heb er geen problemen mee. Ik kan nog wel een paar jaar doorgaan', is hij stellig.

'Maar ik weet niet of ik tot mijn vijftigste zal racen, met zo'n veeleisende kalender', vervolgt de Spanjaard. 'Niet vanwege de vaardigheden, maar omdat er andere dingen in het leven zijn waar ik nieuwsgierig naar ben.' In 2024 zal Alonso dan ook goed kijken hoe hij de belasting van het reizen zoveel mogelijk kan beperken. 'Ik wil efficiënter reizen. We moeten tijd op de juiste plaatsen doorbrengen. In Japan, Australië en China zal ik de jetlag op een andere manier proberen tegen te gaan door niet te vroeg naar het betreffende land te vliegen omdat je dan langer van huis bent', doet Alonso het eerste deel van zijn plan uit de doeken.

Daarnaast wil de tweevoudig wereldkampioen ook goed op zijn voeding letten. 'Ik heb een voedingsdeskundige naar het team gehaald. Dit heeft een aantal gevolgen gehad. Het komt erop neer dat ik me fitter voel dan ooit', sluit een nog altijd gemotiveerde Alonso af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws