Live 00.00u | Verstappen wint 12 uur van Bathurst Formule 1
Formule 1

Live 00.00u | Verstappen wint 12 uur van Bathurst

Live 00.00u | Verstappen wint 12 uur van Bathurst

Max Verstappen moet nog even wachten voordat hij in zijn RB18 kan stappen, en dat betekent dat hij zich op andere manieren moet vermaken. Dit doet hij heel de winterstop al door achter het virtuele stuur te kruipen, en vandaag (12 februari) is het wederom feest. Hij neemt deel aan de 12 uur van Bathurst en wil zich in de endurancerace revancheren voor een teleurstellende virtuele 24 uur van Le Mans en Daytona. F1Maximaal kijkt mee met de simrace en houdt je op de hoogte.

Verstappen neemt deel aan de simrace met een relatief onbekende Britse teamgenoot, Luke Bennett genaamd. Als vanzelfsprekend komt Verstappen uit voor Team Redline, het simraceteam waar hij al jaren aan verbonden is. Ook deze endurancerace, die, zoals de naam al suggereert, twaalf uur duurt, probeert hij de naam van Team Redline hoog te houden.

Teleurstelling in Le Mans en Daytona

Tweemaal dit jaar ging het gedurende een virtuele endurancerace al mis voor de Nederlander. Tijdens de virtuele 24 uur van Le Mans lag Verstappen in zijn klasse lange tijd aan kop, maar rond een derde van de virtuele wedstrijd ging het mis. Verstappen klapte in de muur, beschadigde zijn bolide en lag definitief uit de wedstrijd.

Enkele weken later ging het op het virtuele asfalt van Florida Beach niet veel beter. Ook toen haalde het team van Verstappen de eindstreep niet. De enduranceraces buiten het seizoen om hebben hem dus niet in elk opzicht de voorbereiding geboden waar hij naar op zoek was. Zo reed hij in de twee vorige evenementen niet alle uren die hij zou willen rijden wegens de vroege uitvalbeurten. Hopelijk gaat dat tijdens dit derde evenement beter.

Live 14.00u | Verstappen leidt virtuele veld in 12 uur van Bathurst

Livestream iRacing Bathurst 12 (tot 21.45 uur)

Check hier de livestream voor de virtuele 12 uur van Bathurst.

Livestream iRacing Bathurst 12 (vanaf 21.45 uur)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws