Vettel en Norris snappen niks van besluit Formule 1: 'Hopelijk vinden we andere manier' Formule 1
Formule 1

Vettel en Norris snappen niks van besluit Formule 1: 'Hopelijk vinden we andere manier'

Vettel en Norris snappen niks van besluit Formule 1: 'Hopelijk vinden we andere manier'

Sebastian Vettel en Lando Norris snappen er niks van dat de Formule 1 heeft besloten om het knielmoment af te schaffen voorafgaand een race. In de afgelopen twee seizoenen deden enkele coureurs hieraan mee, om aandacht te vragen voor ongelijkheid en op die manier racisme tegen te gaan. Zelf kwam de Formule 1 met het initiatief 'We Race As One', waardoor rijders de ruimte kregen om te knielen. Daar willen ze nu dus vanaf.

Vettel zegt nogal verrast te zijn na dit besluit vanuit de Formule 1. 'Het gaat hier om problemen die niet binnen één of twee jaar zijn op te lossen', aldus de Aston Martin-coureur tegen onder meer The Race. 'Toch hoop ik dat wij als rijders een manier kunnen vinden om nog steeds uiting te kunnen geven aan onderwerpen die voor ons belangrijk zijn. Ik denk dat sommige coureurs dat van belang vinden.'

Vettel wil zich kunnen uitspreken

Op dit moment zet Vettel zich vooral in voor gelijkheid en het milieu. Zo liep de Duitser vorig jaar met een 'Same Love' T-shirt rond in Hongarije. 'Maar ik denk dat de tijden veranderd zijn. Het is goed om te zeggen dat het om de sport moet gaan en dat het op de sport gericht moet zijn, maar ik denk dat er bepaalde onderwerpen zijn waar we een mening over moeten kunnen hebben en waar we ons hardop over moeten kunnen uitspreken', voegt Vettel toe bij Sky Sports News.

Met een regenboogshirt spreekt Vettel zich uit tegen de anti-homowet in Hongarije tijdens het Grand Prix-weekend daar (2021).

Ook bij Norris heerst vooral de verbazing. 'Het is nog erg vroeg in het seizoen, dus we hebben er nog niet veel over gesproken. Maar het zal zeker iets zijn waar we over gaan praten als het zover is of vooraf het seizoen, zodat we er zeker van zijn dat we het onderste uit de kan kunnen halen, om welke zaak het ook gaat. Er zijn namelijk altijd dingen waar wij ons als coureur tegen uit kunnen spreken.'

Norris zoekt naar alternatieven

De McLaren-coureur zoekt ook naar alternatieven om zich toch uit te kunnen spreken. 'We zouden niet alleen hoeven te knielen. Ik denk dat er meer mogelijkheden zijn om op te komen voor welke zaak dan ook, om kinderen te inspireren, om mensen bewust te maken van zaken die er toe doen. Maar dat is iets waarover we de komende tijd zullen gaan praten', sluit Norris af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws