Verstappen wint de 12 uur van Bathurst met Team Redline Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen wint de 12 uur van Bathurst met Team Redline

Verstappen wint de 12 uur van Bathurst met Team Redline

'Drie maal scheepsrecht', zal ook Max Verstappen denken. Na twee moeilijke virtuele enduranceraces in Le Mans en Daytona heeft de Nederlander dan toch zege weten te vieren in een dergelijk evenement. Voor Team Redline kwam hij in actie tijdens de 12 uur van Bathurst en, net zoals vorig jaar, wist hij de simrace te winnen.

Samen met teamgenoot Luke Bennett bouwde hij voor Team Redline Orange een voorsprong op van bijna een minuut na een halve dag racen. Door consistente rondetijden te klokken en geen fouten te maken wist Verstappen op het virtuele Mount Panorama Circuit in Bathurst aan het langste eind te trekken. In de winterstop van 2022 wist hij dus toch nog een virtuele endurancerace uit te rijden.

'Het was lekker om te racen. De auto ging super, net als vorig jaar, ondanks dat we toen een andere auto hadden', stelt de Red Bull Racing-rijder in gesprek met Verstappen.com. 'Onze jonge protegé Luke heeft zeer solide gereden, dat is mooi om te zien. Tof dat we deze race voor Team Redline hebben kunnen winnen.' Op P2 was eveneens een Team Redline-team te vinden.

Verstappen van P5 naar de overwinning

In de kwalificatie was Team Redline snel, maar niet snel genoeg om poleposition te pakken. Vanaf P5 moest de Nederlander dus starten met zijn Britse teamgenoot, waarna hij spoedig opklom naar de eerste plek. Onder meer Team Redline Yellow, nog een Team Redline-team dus, en VRS Coanda Simsport, moesten eraan geloven.

Lang wist het andere Team Redline-team, met Max Benecke en Patrik Holzmann, de virtuele coureurs bij te houden die uiteindelijk wonnen, maar over de hele periode dat ze raceten, groeide het gat dus toch naar een volle minuut. Een liveblog van het merendeel van de virtuele race vind je hier.

Also read

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws