Live F1 18.00 uur | Grand Prix van Brazilië 2021 Formule 1
Formule 1

Live F1 18.00 uur | Grand Prix van Brazilië 2021

Live F1 18.00 uur | Grand Prix van Brazilië 2021

Op de zondag staat de Grand Prix van Brazilië op het programma na een nogal hectisch weekend tussen Red Bull Racing en Mercedes. Om 18.00 uur Nederlandse tijd zal de wedstrijd op Interlagos beginnen met Valtteri Bottas op poleposition, Max Verstappen vanaf de tweede plaats en Lewis Hamilton vanaf P10. Volg de Grand Prix van Brazilië in het liveblog van F1Maximaal!

Al op vrijdagavond Nederlandse tijd werd er gekwalificeerd voor de sprintrace op zaterdag. Hamilton wist deze te winnen en zou daarom op poleposition starten tijdens die sprintrace, maar bij Red Bull zagen ze iets opvallends aan de Mercedes-auto. Het DRS-klepje op de achtervleugel van Hamilton ging verder open dan de toegestane 85 millimeter. Direct na de kwalificatie ging Verstappen even op onderzoek uit.

Verstappen en Hamilton naar stewards

Dat zorgde ervoor dat zowel Mercedes als Verstappen zich moesten melden bij de stewards. De Nederlander kreeg een geldboete van 50.000 euro vanwege het bekijken en aanraken van de achtervleugel van Hamilton in parc fermé. Een gridstraf bleef uit voor Verstappen. Anders was dat voor Hamilton, wiens DRS-klepje inderdaad als illegaal werd bestempeld, waardoor hij werd gediskwalificeerd voor de kwalificatie en achteraan moest starten tijdens de sprintrace.

Daardoor mocht Verstappen vanaf poleposition vertrekken tijdens de sprintrace, maar een goede start kende hij niet. Het was Bottas die naar pole schoot en die plek niet meer uit handen gaf. Hamilton wist een hoop plekken goed te maken en eindigde uiteindelijk als vijfde. Maar doordat de Brit de verbrandingsmotor heeft laten vervangen, moet Hamilton vijf plaatsen naar achteren. Dat resulteerde dus in een tiende startplaats voor de race.

Max Verstappen live: De Grand Prix van Brazilië 2021

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws