Liveblog F1 13.00u | 'Mercedes overweegt om hoger beroep tegen FIA in te trekken' Formule 1
Formule 1

Liveblog F1 13.00u | 'Mercedes overweegt om hoger beroep tegen FIA in te trekken'

Liveblog F1 13.00u | 'Mercedes overweegt om hoger beroep tegen FIA in te trekken'

De Grand Prix van Abu Dhabi is achter de rug, maar het lijkt haast zeker dat het raceweekend nog een juridisch staartje krijgt. Mercedes is bezig om de beslissing van de stewards om de race-uitslag niet ongeldig te laten verklaren aan te vechten middels een hoger beroep. Het team van Lewis Hamilton heeft sinds de race 96 uur de tijd om de knoop door te hakken wat betreft een hoger beroep. In dit liveblog houdt F1Maximaal je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

In de slotface van de race in Abu Dhabi besloot Masi om slechts een deel van de 'gelapte' auto's achter de safety car voorbij te laten gaan, een ingreep die niet in de regelgeving van de Formule 1 staat. Door die beslissing kon Verstappen op nieuwe banden het gevecht met de Brit aangaan en uiteindelijk ook winnen. Mercedes noemt de gang van zaken onreglementair en is in protest gegaan bij de FIA.

Na alle partijen gehoord te hebben, besloten de stewards zondagavond om het protest naast zich neer te leggen. Daarbij zou men zich baseren op de regel die zegt dat de wedstrijdleider tijdens een race de procedures omtrent een safety car kan overrulen, als hij of zij daar de noodzaak van inziet. Volgens Masi was dit laatste het geval en dus gaan de stewards niet mee in het protest van Mercedes. Vlak hierna werd bekend dat de constructeurskampioen in hoger beroep wil gaan tegen het oordeel.

Alle ontwikkelingen volgen als app-gebruiker? Check deze link!

Live: Mercedes beraamt hoger beroep tegen de FIA

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws