Magnussen en Hülkenberg hebben duidelijke afspraken: 'We gaan niet met elkaar in duel' Formule 1
Formule 1

Magnussen en Hülkenberg hebben duidelijke afspraken: 'We gaan niet met elkaar in duel'

Magnussen en Hülkenberg hebben duidelijke afspraken: 'We gaan niet met elkaar in duel'

Kevin Magnussen en Nico Hülkenberg moeten het in 2023 samen met elkaar doen. De twee Haas-coureurs hebben in het verleden wel eens mot met elkaar gehad, maar dat is nu allemaal verleden tijd. De twee werken nu samen als een heus dynamisch duo en hebben duidelijke afspraken gemaakt omtrent de doelen van het team en de coureurs zelf, meldt The Race.

De beslissing van Haas om ervoor te kiezen weer terug te gaan naar ervaren coureurs, lijkt zijn vruchten af te werpen. In 2022 werd de jonge Nikita Mazepin al vervangen door Magnussen. Bij aanvang van het 2023-seizoen werd bekend gemaakt dat Mick Schumacher vervangen zou worden door veteraan Hülkenberg.

Haas keert terug naar oude vertrouwde samenstelling

Hiermee gaat Haas weer terug naar de eerdere strategie waarbij ervaren coureurs een stabielere basis voor het team zouden zijn, zoals bijvoorbeeld tijdens de vier jaar waarbij de samenstelling bestond uit Magnussen en Romain Grosjean. Voor nu lijkt het de juiste keuze te zijn. Ondanks dat Hülkenberg nog geen punten gescoord heeft, laat hij wel potentie zien en heeft hij tot nu toe elke keer een ijzersterke kwalificatiereeks neergezet, waarbij hij beide keren Q3 heeft gehaald.

Het goede tempo van Hülkenberg heeft nog niet naar WK-punten kunnen leiden. Wel heeft teamgenoot Magnussen in Saoedi-Arabië het eerste punt binnengehaald voor Haas, door AlphaTauri-coureur Yuki Tsunoda in te halen met een fraaie manoeuvre, waardoor de Deen uiteindelijk als tiende over de eindstreep kwam.

Magnussen: 'We mogen elkaar niet blokkeren'

Toch zijn de twee Haas-coureurs ergens tijdens de race van positie gewisseld. Hülkenberg startte namelijk vanaf positie tien, terwijl zijn teamgenoot vanaf de dertiende plek was gestart. Dat Magnussen uiteindelijk de tiende plek heeft behaald komt door de verstandige afspraken die de twee coureurs met elkaar hebben gemaakt. 'We hebben een beleid waarbij we elkaar niet mogen blokkeren of met elkaar mogen vechten', legde de Deense coureur na afloop van de race uit.

De twee coureurs mogen zeker druk zetten en proberen de andere coureur achter zich te houden, legt Magnussen uit, 'maar we mogen niet agressief de deur sluiten, we moeten vooral lief zijn voor elkaar.' Volgens de Haas-coureur gaat het in eerste instantie om het team. 'We zijn er voor Haas en niet voor onszelf', stelt Magnussen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws