Marko kan zijn geluk niet op met Verstappen: 'Twee seconden sneller dan wie dan ook' Formule 1
Formule 1

Marko kan zijn geluk niet op met Verstappen: 'Twee seconden sneller dan wie dan ook'

Marko kan zijn geluk niet op met Verstappen: 'Twee seconden sneller dan wie dan ook'

Helmut Marko is dolgelukkig met de uitslag van de eerste Grand Prix. Max Verstappen heerste van begin tot eind, terwijl teamgenoot Sergio Pérez met een tweede plek voor het perfecte resultaat voor het team zorgde. Marko dankt daarbij onder meer de strategie, de omstandigheden, de pitstops, en het talent van zijn kopman.

Eerder in het weekend leek Red Bull Racing er helemaal nog niet zo goed voor te staan, maar dat was geen toneelspel, zo benadrukt Marko bij Servus TV. 'Na de vrije training waren we niet meer zo zeker van onze zaak, maar we hebben toch een goede afstelling weten te vinden. Max reed min of meer weg bij rest. Het was een hele fijne start', luidt de conclusie van de teamadviseur van Red Bull.

Marko was vooral onder de indruk van het machtsvertoon van Verstappen. 'Dit was overweldigend. Dit had ik niet van ons verwacht, maar alles werkte perfect. We hebben er duidelijk van geprofiteerd dat de wind wat was gaan liggen. Max behield de leiding bij de start, en is daarna simpelweg aan de horizon verdwenen. Anders kan ik het niet omschrijven', aldus de 80-jarige, die ook zag dat Verstappen het 26e punt met gemak ophaalde. 'Hij had ook nog even de snelste ronde gereden, en zijn snelste ronde was twee seconden sneller dan wie dan ook', lacht Marko.

Pérez zorgt voor maximale score

'Onze long runs hadden we goed geanalyseerd, en we hebben daarbij ook naar de zachte banden gekeken. Die hielden zich goed', zegt Marko, als hem gevraagd wordt naar de keuze om zachte banden te gebruiken in de slotstint, in tegenstelling tot de uitdagers. Daarbij hield Pérez Ferrari-coureur Carlos Sainz op afstand. 'We moesten zorgen dat we de banden in orde hielden, en dat ging ook prima. Checo had het verschil met Carlos Sainz onder controle. Het ging allemaal geweldig, ook de strategie en de pitstops.'

Marko ging tot slot in op het onderlinge verschil tussen beide coureurs, ruim 22 seconden. 'Max zit in een andere competitie, maar Sergio heeft wel een hele goede race gereden. Vergeet niet dat hij in het begin achter de Mercedessen en de Ferrari's vastzat. Toen hij in vrije lucht terechtkwam, had hij een prima tempo te pakken', concludeert Marko tevreden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws