Marko na GP Monaco: 'Verstappen heeft een andere status van volwassenheid bereikt' Formule 1
Formule 1

Marko na GP Monaco: 'Verstappen heeft een andere status van volwassenheid bereikt'

Marko na GP Monaco: 'Verstappen heeft een andere status van volwassenheid bereikt'

Helmut Marko is zeer te spreken over 'zijn' coureurs bij Red Bull Racing, Max Verstappen en Sergio Perez. De adviseur van de Oostenrijkse renstal is vaak kritisch over de prestaties van menig coureur, maar heeft vlak na de race bij ServusTV geen enkel negatief punt aan te merken op hun performance tijdens de Grand Prix van Monaco. Ook kijkt hij naar concurrenten Mercedes en Ferrari.

Na de overwinning van Verstappen op het stratencircuit van Monte Carlo verschijnt er een blije Marko bij de Oostenrijkse televisiezender. 'Geweldig! We lagen de hele tijd in de koppositie en we hadden alles onder controle', zegt de man uit Graz. 'De banden, de brandstof, het was allemaal goed. Verstappen heeft een andere status van volwassenheid bereikt. Hij wilde in het begin nog erg veel informatie van ons, maar wij zeiden: bekijk het maar!'

Ook Perez, kersverse coureur bij Red Bull, heeft zichzelf laten zien in Monaco, zo vindt Marko. 'Ook van Sergio was het een geweldige prestatie.' Door een P4-finish van de Mexicaan staat de Oostenrijkse renstal bovenaan de ranglijsten der Formule 1. 'We leiden op dit moment beide kampioenschappen (coureur en constructeur), dit had gewoon niet beter kunnen gaan!'

Marko ziet Mercedes blunderen onder druk

Het sterke resultaat van Red Bull kwam volgens Marko mede door blunders bij concurrent Mercedes, zo viel Valtteri Bottas uit tijdens een mislukte pitstop van de Duitse renstal. 'De pitstop van Bottas bewijst maar weer: als de druk hoog is, ontstaan er fouten!' Ook Lewis Hamilton kwam niet verder dan P7 na een gematigde pitstop, waarin hij twee plaatsen verloor.

Dat er volgens de Red Bull-adviseur fouten worden gemaakt bij Mercedes betekent niet dat Verstappen het makkelijker krijgt in seizoen 2021. Marko ziet namelijk nog een andere concurrent naderen. 'Ferrari is ondertussen ook weer terug, wat betekent dat er voor ons weer werk op de plank ligt', sluit de Oostenrijker mee af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws